SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Senfoni İnönü konseri verecek

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, perşembe günü gerçekleştireceği konserinde Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü anacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Senfoni İnönü konseri verecek

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu haftaki konserini ölümünün 45. yılında Türkiye Cumhuriyeti İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün anısına gerçekleştircek. Ulu Önder Atatürk'ün silah arkadaşı olan, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde büyük başarılar gösteren, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün aziz anısı Bursalı müzik severlerle birlikte taçlandırılacak.

İspanyol Senfonisi ve Carmen...

Aynı dönemlerde yaşamış iki Fransız bestecinin, İspanyol kültürü ve egzotizmi etkisindeki çok tanınmış iki eseriyle konserini verecek olan BBDSO'nun perşembe günkü konserinde Eduard Lalo "İspanyol Senfonisi" ve Georges Bizet'nin ölümsüz operası "Carmen" in orkestra süiti yer alacak. Ülkemizin önemli orkestra şeflerinden Emin Güven Yaşlıçam'ın yöneteceği konserde başarılı Alman keman sanatçısı Nicolas Koeckert solist olarak Bursalılarla buluşacak.

BBDSO'nun bu perşembe günü saat 20.00'da gerçekleştirilecek konseri Merinos AKKM'de Bursalıları bekliyor olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.