SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın han ve çarşılarına kurumsal kimlik

Bursa'da, tarihi han ve çarşılara "kurumsal kimlik" kazandırılması amacıyla Valilik, Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 00:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın han ve çarşılarına kurumsal kimlik

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Koza Han'da düzenlenen törende, vatandaşların, tarihi çarşı ve hanların kıymetini yeterince değerlendiremediğini söyledi.

Eskiden sosyal, kültürel, ticari hayat ile medeniyet, yardımlaşma ve kardeşliğin bu mekanlarda hayat bulduğunu dile getiren Harput, şöyle konuştu:

"Bugün bu güzelliği sürdürme, geliştirme, tanıtma ve yaşatma adına iş birliğine imza atıyoruz. Bu protokolle geleceğe dönük önemli bir iş birliğinin temelleri atılmış olacak. Kısa bir süre önce İspanya'nın Cordoba şehrine gittim. Cordoba, Bursa'dan çok küçük bir şehir olmasına rağmen her yıl yaklaşık 10 milyon turist ağırlıyor. İnsanlar oraya büyük binaları, görkemli alışveriş merkezlerini görmeye değil, tarih, kültür, medeniyet, asalet, insanlık ve zarafete gidiyor. Aynı güzelliğin bir başka boyutu da burada var. Burada bu güzelliklere sahip olmakla hem bize bu mirası armağan eden o şanlı ecdada karşı görevimizi yerine getirmiş olacağız hem de bizden sonraki nesillerin, ne kadar güzel bir mirasa sahip olduklarının farkına varmalarını sağlayacağız."

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise protokol kapsamında bölgenin 1400'lü yıllara giden tarihi dokusunun araştırılmasını amaçladıklarını vurguladı.

Tarihi çarşı ve hanların restorasyonu, peyzajı, işleyişi ve fonksiyonunda dil birliğini sağlamak ve bunu tarihle örtüştürmeyi de hedeflediklerini anlatan Dilek, "UÜ bu çarşının tarihi dokusu içindeki Ahilik faaliyetlerini de değerlendirecek. Ticareti bile ibadet aşkı ve şevki içinde yapan bir neslin evlatlarıyız. Bu anlayışın, bölgedeki esnafımıza yansıtılması konusunda UÜ birçok kültürel faaliyetler yapacak, konferanslar ve eğitimler verecek" ifadesini kullandı.

Daha sonra protokol, Harput, Dilek, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal tarafından imzalandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.