SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki 'kentsel çelişkiler' fotoğraflara yansıdı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından tertiplenen "Kentsel Çelişkilerle Bursa" konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. 340 fotoğrafın katıldığı "Kentsel Çelişkilerle Bursa" konulu fotoğraf yarışmasının birincisi Ali Haydar Ceylan oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'daki 'kentsel çelişkiler' fotoğraflara yansıdı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu destekleriyle düzenlenen "Kentsel Çelişkilerle Bursa" fotoğraf yarışmanın sonuçları açıklandı. Akademisyen ve fotoğraf sanatçılarından oluşan 8 kişilik uzman jüri tarafından değerlendirmeye alınan 340 fotoğrafın arasından; Ali Haydar Ceylan'ın fotoğrafı birinci, Yılmaz Dinçer'in fotoğrafı ikinci, Mustafa Mesut Şık'ın fotoğrafı ise üçüncü oldu.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) fuaye alanında düzenlenen törende dereceye girenler ve satınalma ödüllerine layık görülenler ödüllerini aldı. Ödül töreni ve dereceye girenlerin fotoğraflarının bulunduğu serginin açılış töreninde konuşan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, "Bursa'daki kentsel çelişkiler ancak bu fotoğraflardaki kadar güzel anlatılabilirdi" dedi.

BİLİNÇSİZ MÜDAHALELER

Mimar Nizamettin Kaya, böyle bir yarışmayı düzenlemekteki amaçlarını; "Bursa'da kentsel gelişim sürecinde, vatandaşların ve kamunun bilinçli ya da bilinçsiz olarak oluşturduğu kentsel çelişkilerin, fotoğraf sanatı aracılığıyla belgelenerek, kamuoyunda dikkat uyandırılması ve kamusal bilincin yükseltilmesine yardımcı olmak, kentimize yapılan bilinçsiz müdahalelerin azaltılmasını sağlamak" sözleriyle özetledi.

Nizamettin Kaya sözlerini şöyle devam ettirdi:

Bursa'da son yıllarda şahıslar ya da kamu tarafından yapılan her türlü yapı ve yatırım bizi etkilemektedir. Bursa hepimizin. Bu güzel şehre yapılan her güzel veya olumsuz şeyden, mesleğimiz gereği topluma karşı sorumlu ve duyarlı olmak durumundayız. Şehrimizde yaşayan tüm canlıların yaşam ve koşullarını kısıtlayan her türlü olumsuz hususu, sanatsal gözle ortaya çıkarmalı ve bu tür hataların yapımını azaltmaya katkı koymalıyız. Kaldırımlar, trafik lambaları, engelli rampaları, yollar, çarpık binalar, ters açılan kapılar, toplu taşıtlar, özel ve kamu yapıları, çevreye ve doğaya saygısı olmayan, insanı ezen zoraki konular bu yarışmadaki ana konumuzdu. Bunların hepsi planlanarak yapılmalıdır. Kent dokusu ve özgürlüğünü düşünen, sürdürülebilir bir şehir niteliğini koruyan, geleceğe ışık tutan, kökleri sağlam bu güzel şehre saygımızı ve sahipliğimizi göstermek durumundayız."

Nizamettin Kaya, bu yarışmanın sonucunun ilgililer tarafından dikkate alınması gerektiğinin de altını çizdi. Yarışmada birinci olan fotoğrafın sahibi 3 bin TL, ikinci olan fotoğrafın sahibi 2 bin TL, üçüncü olan fotoğrafın sahibi bin TL ödül kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.