SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sezona ‘Bizim Seslerimiz’le veda

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü, ‘Bizim Seslerimiz’ konseptiyle hazırlanan sezonun son konserinde, müzikseverlere türkü dolu anlar yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da sezona ‘Bizim Seslerimiz’le veda

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği (THM) Bölümü, "Bizim Seslerimiz" konseptiyle hazırlanan sezonun son konserini verdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve şefliğini Hamit Gazigil’in yaptığı konserde; Ali Enginay, Rohat Odabaşı, Züleyha Savaş, Tuna Yıldırım, Özge Şanal, Nejla Çakıcı, Semih Ersoy ve Nuri Avcıoğlu solist olarak yer aldı. Solistler; Orta Anadolu’dan Ege’ye, Azerbaycan’dan Doğu Anadolu’ya, Kerkük’ten Trakya’ya  kadar her yörenin sevilen türkülerini dinleyicilere sundu. Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden usta sanatçı Arif Şentürk’ün de anıldığı ve halk oyunları eğitmenleri Selin Kılıç ile Gökhan Kılıç’ın danslarıyla renklenen konser, seyircilerden tam not aldı.

Konser, solistlerin beraber okudukları türkülerle alkışlar eşliğinde son buldu. Gecenin sonunda; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Orkestra Şube Müdürü Muhterem Çevik ve Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Nilüfer Göl, Şef Hamit Gazigil ve tüm solistlere çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.