SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da festival coşkusu başladı

52. Uluslararası Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Devlet Çok Sesli Korosu'nun, ünlü sanatçı Gürer Aykal'ın şefliğinde verdiği muhteşem bir konserle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da festival coşkusu başladı

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan 'Uluslararası Bursa Festivali', bu yıl 52'nci kez sanatseverlerle buluşuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen '52. Uluslararası Bursa Festivali', Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda görkemli bir konserle başladı.

Ünlü sunucu İpek Tanrıyar'ın sunumunu üstlendiği festivalin açılış programında, 2012'de 'Donizetti Klasik Müzik Ödülü'nü kazanan ve festivalin açılış klasiği haline gelen Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile Devlet Çok Sesli Korosu, ünlü sanatçı Gürer Aykal'ın şefliğinde sahneye çıktı. Aykal yönetiminde Carl Orff'un ünlü eseri 'Carmina Burana'yı seslendiren sanatçılara Erdem Erdoğan, Evren Işık ve Serkan Kocadere de solist olarak eşlik etti. Ünlü sanatçıları beğeniyle izleyen Bursalılar, konserin sonunda sanatçıları alkışlarıyla ödüllendirdi.

"Sanat ortak dilimizdir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış programında, festivalin öneminde değinerek, "Kültür ve sanatın merkezi, tarih başkenti Bursa'da yarım asırdır gerçekleştirilen festival, kentin 52 yıllık geleneğidir. Şehirler, kültürlerin, sanatın ve medeniyetlerin kök saldığı ve geliştirildiği merkezlerdir. Sanat, ortak dilimizdir. Sanatın gelişmesi için elimizden gelen yatırımlarımızı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Festivalin her yıl vatandaşlar tarafından heyecanla izlendiğine değinen Başkan Altepe, "Bursa Festivali, şehrimizin gururu oldu. 1962 yılında başlayan organizasyonun bu yıl 52. durağına geldik. Farklı kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran festivalimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşlik ve barış mesajlarını Bursa'dan dünyaya ulaştırıyor" diye konuştu. Başkan Altepe, festivalin 3 Temmuz'a kadar birbirinden değerli sanatçıları Bursa'da sevenleriyle buluşturacağını söyleyerek, farklı kültürlerin ve poptan caza kadar her tarzda dünya müziğinin Bursa'da yaşayacağını sözlerine ekledi. Altepe, festivalin her yıl daha da görkemli hale gelmesi için, BKSTV başta olmak üzere tüm ekibin özveriyle çabaladığını ifade etti.

Bilenser'e 'Onur Ödülü'

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de festivalin özel bir programla sanatseverlerle buluşması hedefiyle yoğun bir çalışma yapıldığını vurguladı. Yılbirlik, Bursa'nın tarihi ve kültürel kimliğinin, milletin en büyük sermayesi olan sanata meyilli gençlerle buluşturulduğuna dikkati çekerek, geleneği geleceğe taşımak hedefiyle çalıştıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'e 'Festival Onur Ödülü'nü takdim etti. Bilenser de 52 yıldır süren festivalle, Bursa'ya tarihinde iz bırakan büyüklerin sahip olduğu vizyonun anlaşıldığını kaydederek, festivale emeği geçenleri ve destek veren sanatseverleri tebrik etti.

Başkan Altepe, aynı zamanda festivale sponsorluklarıyla destek veren Durmazlar Makine, Erbak Uludağ, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Simge Şirketler Grubu, Oytaş Yıldız İnşaat, Acıbadem Sağlık Grubu, Korupark ve Seramoni Flowers temsilcilerine de plaketlerini verdi.

Festival açılışında orkestrayı Şef Gürer Aykal yönetti

Zengin program

Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış konserini, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve BKSTV yönetim kurulu üyeleri ile Bursalı işadamları da ilgiyle izledi.

'52. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında 14 Haziran'da Goran Bregovic, 17 Haziran'da Gökhan Türkmen, 19 Haziran'da Zaz, 21 Haziran'da Sibel Can, 22 Haziran'da 'Türküler Bizi Anlatır' THM konseri, 25 Haziran'da 'Saraydan Kız Kaçırma' gösterisi, 26 Haziran'da Emir Yeşil, Dolapdere Project & Duygu Desovalı, 27 Haziran'da Huascar Barradas, 28 Haziran Gülşen, 29 Haziran Klazmafour, 30 Haziran Grup Mecaz & Karagöz Halk Dansları Topluluğu, 3 Temmuz'da da The Sanlıkol Hybrid Jazz Orchestra & Erkan Oğur Bursa'da konser verecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.