SON DAKİKA
Hava Durumu

'Benim Çocuğum' yeni yılda Bursa'da

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini konu alan ve bugüne kadar 16.000'i aşkın kişi tarafından seyredilen Benim Çocuğum belgeseli, 2014 yılındaki gösterimlerine Bursa'dan başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2014 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2014 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Benim Çocuğum' yeni yılda Bursa'da

Vizyon, forumlar, üniversite gösterimleri ve festivaller sayesinde bugüne kadar 16 binin üzerinde seyirciye ulaşan Benim Çocuğum isimli belgeselin 2014'teki ilk gösterimi Bursa'da yapılacak.

Muhafazakâr, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimlerinin aktarıldığı film 03 Ocak Cuma günü, saat 20:00'de, Nazım Hikmet Kültür Evi'nde gösterilecek.

Nilüfer Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde, Nilüfer Lions Klubü'nün desteğiyle gerçekleştirilecek gösterime, hikayeleri filme konu olan aileler de katılacak. Nilüfer Kent Konseyi olarak farklılıkların bir arada, özgürce, eşit ve adil bir şekilde yaşayabileceğine inandıklarını söyleyen Konsey Başkanı K. Atlıhan Öge bu filmi neden Bursa'da göstermek istediklerini ise şöyle açıkladı: "LGBTİ bireylerin hak ve özgürlük mücadelesini anlatan bu filmi önemsiyor, toplumumuzun farkındalığının artmasıyla birbirimizi ötekileştirmeden başka bir dünya kurabileceğimizi düşünüyoruz."

BENİM ÇOCUĞUMU'UN YANKILARI SINIRLARI AŞTI

Yönetmenliğini Can Candan'ın, yapımcılığını Surela Film'in üstlendiği 82 dakikalık film, ilk kez şubat ayında İstanbul'da düzenlenen galayla seyirci karşısına çıkmıştı. 06 Haziran'dan itibaren altı hafta vizyonda kalan Benim Çocuğum, Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması En İyi Belgesel Seyirci Ödülü, Selanik Uluslararası LGBTQ Film Festivali En İyi Film Ödülü, 3. Filmamed Belgesel Film Festivali Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Film ayrıca 11 Aralık'ta GQ Türkiye dergisi tarafından 18 yıldır dünya çapında sürdürülen GQ Men of the Year (Yılın Adamları) ödül töreninde Yılın Farkındalık Projesi Ödülü'ne layık görüldü.

!f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, Antep Nar Film Festivali, Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Ankara Uçan Süpürge Film Festivali, Ege Belgesel Günleri, Filmamed Belgesel Film Festivali, Documentarist Belgesel Film Günleri gibi festivallerde gösterilen film, aralık ayında 3. AB İnsan Hakları Film Günleri kapsamında Ankara, Trabzon, Bursa, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır ve Sinop gibi illerde seyirci ile buluştu. Hollanda, Polonya, Hindistan, İngiltere, İtalya, Kıbrıs, Kanada, Yunanistan, Kosova, Almanya gibi dünyanın dört bir yanında düzenlenen festivallere katılan filmin DVD'si ise bu ay satışa sunuldu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.