SON DAKİKA
Hava Durumu

BBDSO'dan kontrafagot ile "Gezinti"

BBDSO, bu haftaki konserinde sıra dışı bir enstrüman olan "kontrafagot" için yazılmış eserlerle Bursalılara merhaba diyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BBDSO'dan kontrafagot ile "Gezinti"

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) bu haftaki konserinde sıra dışı bir enstrüman olan "kontrafagot"  için yazılmış eserlerle Bursalılara müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor.

Senfoni orkestrası için yazılmış romantik ve çağdaş dönem eserlerinde, fagot grubu içerisinde sıkça kullanılan kontrafagot, ilk defa BBDSO ile birlikte solist olarak yer alacak. Bursalılar, Mustafa Kemal Saydam'ın yazdığı "Gezinti" adlı eseri kontrafagot sanatçısı Onur Üzülmez'in solistliğinde dinleyecekler.

Beethoven 7. Senfoni ve Rossini "Sevil Berberi"

Şef Murat Cem Orhan'ın yöneteceği konserde ayrıca, L. Van Beethoven'in en popüler senfonilerinden biri olan 7. Senfonisi ve G. Rossini'nin "Sevilla Berberi operası uvertürü" programda yer alacak. 10 Ocak Perşembe akşamı saat 20.00'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek konser, İnegöl Belediyesinin ev sahipliğinde, 11 Ocak Cuma akşamı saat 20.00'de İnegöl Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde tekrar edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.