SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bana Mastikayı Çalsana' 113. kez sahnede

Bursa Devlet Tiyatrosu bu hafta "Bana Mastikayı Çalsana" ve "Köprüdeki Adam" oyunlarını sanatseverlerle buluşturacak. Dördüncü sezon ve kapalı gişe oynayan 'Bana Mastikayı Çalsana' oyunu bu akşam 113. kez sahnelenecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bana Mastikayı Çalsana' 113. kez sahnede

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) bu hafta "Bana Mastikayı Çalsana" ve "Köprüdeki Adam" oyunlarını sanatseverlerle buluşturacak. Dört sezondur sahnelenen 'Bana Mastikayı Çalsana' oyunu kapalı gişe oynuyor. Büyük ilgi gören oyun bu akşam 113. kez sahnelenecek.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastikayı Çalsana"nın dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık üstleniyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Halil Balkanlar ve Akif Oktay'ın rol aldığı oyunda, İzmir İkiçeşmelik'te oturan ve büyüyünce Romanlar gibi yaşamanın hayalini kuran küçük Yeşim'in, 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde bugün ve 23 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de sunulacak.

"Köprüdeki Adam"

Guy Foissy'nin yazdığı, Olcay Poyraz'ın Türkçeye çevirdiği "Köprüdeki Adam"ın yönetmenliğini Ezgi Yentürk, ışık tasarımını Ali Karaman, dekor ve kostümlerini Gözde Yavuz yapıyor. 

Kemal Okur, Serap Uluyol Karanfilci ve Sahil Cem Şener'in rol aldığı oyun, bugün ve 23 Şubat'ta saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

"Fermanlı Deli Hazretleri"

Bursa Şehir Tiyatrosu ise "Fermanlı Deli Hazretleri" oyununu sahneleyecek.

Musahipzade Celal'in yazdığı oyun, Şehir Tiyatrosunun usta sanatçılarından Altuğ Görgü'nün yönetmenliğinde sahneye taşındı. Oyunun müziklerini Murat Gedikli, koreografisini Ziver Armağan Açıl, kostüm düzenlemesini Tülay Kale ve dekorunu da Uğur Çakmak yapıyor.

Aralarında Murat Liman, Müge Açıkdüşünenler, Eren Topçak ve Serdar Soyer'in de bulunduğu 18 sanatçının rol aldığı oyunda, Osmanlı döneminde vekilharç katibi olan Musa Efendi'nin, padişahın fermanıyla idam edilmek için asıldığı ağacın ağırlığına dayanamaması sonucu ölümden kurtulması ve şaşkınlığından delirip tımarhaneye düşmesi anlatılıyor. 

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde 26 Şubat Salı günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.