SON DAKİKA
Hava Durumu

'At ile gelin alma' geleneği canlandırıldı

Bursa'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yörük Türkmen düğünü ve "at ile gelin alma geleneği" canlandırıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'At ile gelin alma' geleneği canlandırıldı

Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞDER) ile Kocakavacık Kültür Derneği (Köy-Der) tarafından gerçekleştirilen şenlikte yörükler, Ertuğrul Bey Meydanı'nda toplandı. 

Yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkeklerin zeybek gösterisi sunduğu şenlikte, temsili gelin alma töreni de gerçekleştirildi. 

Canlandırma kapsamında, yörük kıyafetiyle ata binen geline kortej eşliğinde meydanda tur attırıldı.

Şenlik sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Köy-Der Başkanı Mustafa Ferik, Yörük geleneklerinin gelecek nesillere ulaştırılması için çaba gösterdiklerini söyledi. 

Ferik, ailelerinin yaşamlarını canlandırmak için bu şenliği düzenlediklerini belirterek, "Babalarımız, annelerimiz nasıl yaşadıysa bizler de aynı şekilde o günleri canladırmak istedik. Müziğin değişmesiyle birlikte, bizler davul ve zurna ile kültürümüzü yaşamaya çalışıyoruz, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar bu kültürleri yaşatmak için Sivil Toplum Kuruluşları olarak var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.