SON DAKİKA
Hava Durumu

Altın Karagöz'ün birincisi Gürcistan oldu

Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması dün akşam yapılan finalle noktalandı. 18 ülkenin halkoyunları ekiplerinin muhteşem gösterileri sonunda Gürcistan birinci, Kosova ikinci ve Özbekistan üçüncü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2022 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2022 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Altın Karagöz'ün birincisi Gürcistan oldu

Dünyanın 18 ülkesinden katılan ekiplerin 6 gündür birincilik için kıyasıya yarıştığı 34. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın birincisi Gürcistan ekibi oldu.

Bursa’da 6 gün boyunca hem Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde hem de şehrin dört bir yanında gösteriler yapan ekipler, aynı zamanda dünyaya barış mesajı verdi. Yarışmanın son akşamında 575 halk oyunları dansçısı, en güzel koreografilerini ülkelerine özgü kostümlerle jüri üyeleri ile izleyenlerin beğenisine sundu. Tüm ülkelerin 5’er dakikalık şovlarla jüri karşısında ter döktüğü yarışmanın kazananı ise Gürcistan oldu.

Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın birincisine ödülünü veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın hem nüfus yapısıyla hem de diğer ülkelerle olan kardeşlik bağlarıyla Türkiye’nin adeta kültür elçisi olduğunu söyledi. Aktaş, “Bursa, bu yıl 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti sıfatıyla Türki cumhuriyetlerin buluşma noktası oldu. Bu yıl 34. kez düzenlenen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’yla da birçok dünya kentini Bursa’mızda ağırladık. Onlar Bursa’dan dünyaya barış mesajları verirken, bizler de konuklarımızı en iyi şekilde misafir ettik. 6 gün süren serüven sonunda bir birinci çıktı ama her zaman olduğu gibi kazanan yine dostluk, barış ve dünya toplumlarının kardeşliği oldu” dedi.

Gecede tüm ülke ekipleri, Türk halk dansları ekipleriyle birlikte Bursa yöresi oyunları oynayarak seyircilere teşekkür etti.

Başkan Alinur Aktaş ile BKSTV Başkanı Sadi Etkeser, daha sonra yarışmada dereceye girenleri açıkladı. Yarışmada TÜRKSOY Özel Ödülü’nü Bulgaristan kazanırken, mansiyon ödülüne Macaristan layık görüldü. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda bronz Karagöz’ü üçüncü olan Özbekistan alırken, ikinci olan Kosova Gümüş Karagöz’ü ülkesine götürdü. Altın Karagöz’ü ise jürinin oylarıyla Gürcistan aldı. Başkan Alinur Aktaş ve BKSTV Başkanı Etkeser, şampiyona ödülünü takdim ederek tebriklerini iletti.

Yarışmanın birincisi 5 bin avro, ikincisi 3 bin avro, üçüncüsü ise 2 bin avro para ödülünün sahibi olurken, mansiyon ve özel ödülüne layık görülen iki ülke ekibi ise bin avroluk para ödülü aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.