SON DAKİKA
Hava Durumu

'2 değil, 2 bin bomba bile bu kardeşliği bozamaz'

Türkçe, Arapça, İbranice, Ermenice, Kürtçe şarkı ve ilahilerle barış ve hoşgörü kültürünü dünyaya tanıtmaya çalışan Antakya Medeniyetler Korosu, semavi dinlere mensup kişilerden oluşan yapısıyla adeta Türkiye'nin kültür mozaiğini yansıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2013 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'2 değil, 2 bin bomba bile bu kardeşliği bozamaz'

Koronun yönetim kurulu başkanı Yılmaz Özfırat, bu topraklardaki insanların, bir arada yaşama kültürüyle asırlardır, bin yıllardır dünyaya örnek olduğunu belirterek, "2 tane değil 2 bin tane bomba atsanız bu kardeşliğin bozulmayacağına inanıyoruz" dedi.

Özfırat, konser verdikleri Bursa'da, yaptığı açıklamada, Antakya'da üç semavi din ve 6 farklı medeniyetten kişilerin kurduğu koronun, bir arada yaşama kültürü, barış ve hoşgörüyü tüm dünyaya göstermeyi amaçladığını söyledi.

Müslüman, Hristiyan ve Musevi üyeleri bulunan koronun, aynı zamanda Türkiye'nin yanlı ve yanlış tanıtımına karşı durmak için oluşturulmuş bir proje olduğuna dikkati çeken Özfırat, "6 farklı medeniyeti barındırıyoruz. Bunlar Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler. Bunların tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve vatandaşlıklarını doğumdan kazanmış kişilerdir. Buraya herhangi bir yerlerden gelmemişlerdir. Bu toprakların insanlarıdır" ifadesini kullandı.

Dünyada en çok ihtiyaç duyulan şeyin, "bir arada yaşama kültürü ve barış" olduğunu anlatan Özfırat, bunu kendilerinin başardığını ve herkesin yapabileceğini dile getirdi.

"Biz yıkılmadık, yıkılmayacağız"

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, dünyadaki en kanlı terör olaylarından birinin gerçekleştiğini söyleyen Özfırat, "Bu da tam istenilen yerde yapıldı. Çünkü baktığınız zaman Hatay, dünyaya kardeşliği gösteren bir şehirdir. Hatay'da dünyanın ilk kilisesi, Anadolu'nun ilk camisi vardır, Müslüman olmayan bir kişinin ismi camiye verilmiştir" diye konuştu.

Saldırılara karşı vatandaşların kenetlendiğini belirten Özfırat, hiç kimsenin bin yıllık kardeşliği bozamayacağını vurguladı. Ülkede birlik ve beraberliği, tüm dünyaya duyurduklarını bildiren Özfırat, şöyle devam etti:

"Yüzyıllardır, bin yıllardır bu topraktaki insanlar, bir arada yaşama kültürünü bütün dünyaya örnek göstermiştir. O yüzden 2 tane değil 2 bin tane bomba atsanız bu kardeşliğin bozulmayacağına inanıyoruz. İşte Alevi'si, Sünni'si, Ermeni'si, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i bütün hepsi dimdik ayakta ve insanlığa bağırıyoruz: İstediğiniz kadar uğraşın, bu gök kubbenin altında insanlıktan bir nebze fayda çıkarmış olan kulların hepsi bizim için baş tacıdır. O yüzden bunu ne Hatay'da ne de Türkiye'de başarabilecekler. Biz yıkılmadık, yıkılmayacağız. Hem ülke hem de şehir olarak tüm dünyaya yine bunları göstermeye devam edeceğiz." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.