SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yüzyılın en önemli sorunlarından biri'

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Sibel Özbudak, ''Kadına yönelik şiddet, yüzyılımızın en önemli sorunlarından biri olarak, yüzümüze adeta bir çığlık gibi çarpmaktadır'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2012 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2012 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yüzyılın en önemli sorunlarından biri'

Özbudak, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, Kadın Hukuku Komisyonu üyesi avukatlarla, Bursa Adalet Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, hiçbir sınır tanımayan kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara olarak varlığını sürdürdüğünü ifade etti.

İç hukuk kurallarının ve uluslararası mevzuat düzenlemelerinin, şiddetle mücadeleyi istenilen seviyeye ulaştıramadığını öne süren Özbudak, ''Bu bağlamda, iç hukukumuzun, evrensel sözleşmelere uygun hale getirilmesi gerekliliğini, öncelikle vurgulamak isteriz. Kadına yönelik şiddet, yüzyılımızın en önemli sorunlarından biri olarak, yüzümüze adeta bir çığlık gibi çarpmaktadır'' diye konuştu.

Özbudak, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile şiddet gören kadınlara koruma kararı verilebilmesinin mümkün hale geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bu gelişmeye rağmen, uygulamada henüz birlik sağlanamamıştır. Kanunun kabulünü izleyen nisan ayında kadın cinayetleri oranının hızla artmıştır. Kağıt üzerinde verilen tedbir kararları, kadınların öldürülmesiyle hükümsüz kalmaktadır. Önerimiz, kolluk güçlerinin koruma kararlarına dair işlemleri üzerindeki denetiminin etkin hale getirilmesi, halen hayata geçirilememiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nin ivedilikle sisteme dahil edilmesi ve bu merkezlerin diğer birimlerle sistemli bir şekilde çalışmasının bir an önce sağlanmasıdır. Bu bağlamda, kadın sığınma evlerinin nicelik ve niteliklerinin arttırılması gerekliliğini de vurgulamak isteriz.''

Özbudak, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ısrarla devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.