SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da kadınlara yönelik sağlık taraması

Yıldırım Aile Sağlığı Eğitim Merkezi'nde görevli diş hekimi ve hemşireler; Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi'nde kurs gören kadınlara yönelik sağlık taraması ve bilgilendirme çalışması düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2021 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yıldırım'da kadınlara yönelik sağlık taraması

Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Yıldırım Aile Sağlığı Eğitim Merkezi'nde görevli diş hekimi ve hemşireler; Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi'nde kurs gören kadınlara yönelik sağlık taraması ve bilgilendirme çalışması düzenledi. Hemşireler tarafından kursiyer kadınların tansiyon ve şeker ölçümleri yapılırken, meme kanseri konusunda da sunum ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sağlık taramalarını gerçekleştiren Başhemşire Gülseren Özbek, "Kontrollerimiz sırasında şüpheli bir durumla karşılaşırsak, hastalarımızı hemen aile hekimlerine yönlendiriyoruz. Bu çalışmalar sayesinde hastanelerdeki yığılmaların da önüne geçiyoruz" ifadelerini kullandı. Ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veren Diş Hekimi Mehtap Uzer ise, "Kursiyerlerimize ağız ve diş sağlığının önemini anlatıyoruz. Koruyucu önlemler ve bakım ile hastalıkların önüne geçmenin mümkün olduğu hatırlatıyoruz. Eğitim ve tarama çalışmalarımız sırasında yoğun ilgi ile karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.