SON DAKİKA
Hava Durumu

Şiddet toplumsal bir sorun

Bakan Şahin, nasırlaşmış kalplerle ve vicdansız yüreklerle sorunların çözülemeyeceğini belirterek, ''Sevgi, merhamet, vicdan, hoşgörü ve empati toplumu olmak durumundayız'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2012 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2012 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şiddet toplumsal bir sorun

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Kadın Platformu'nca İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Aile ve Şiddet Uluslararası Konferansı'nın açılışında konuşan Şahin, dünyanın aile ve şiddeti toplumsal bir sorun olarak gördüğünü söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şiddet aile kavramlarının aslında hiç bir araya gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, konuyla ilgili bakanlık olarak gerekli tedbirleri alarak, politikalar ürettiklerini belirtti.

Bakan Şahin, şiddetle ilgili temel bir yasa çıkardıklarını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Biraz önce buraya protesto için gelen arkadaşların niyeti üzüm yemekse biz zaten üzüm yemeye çalışıyoruz ama bağcı dövmekse o başka bir şey. İfade özgürlüğüyse biz zaten her ortamda dinliyoruz. Ancak yapılan çalışmaları, bu kadar emeği, yok etmenin de ifade özgürlüğünden ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Şiddeti önlemeye, aileyi korumaya çalışıyoruz. Temel bir yasayı çıkarmaya çalışıyoruz. Bu kadar emeği görmezden gelip bunu provoke etmek artık ideolojik bir bakış açısından başka bir şey değil. Çok temel bir yasayı bağıranlarla beraber çıkardık.''

Şahin, çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade ederek, ''Dünyanın en iyi yasasını çıkarırsanız çıkarın, en mükemmel uygulamaları yaparsanız yapın, her şey insanda başlıyor. Nasırlaşmış kalplerle, vicdansız yüreklerle sorun çözemeyiz. Sevgi, merhamet, vicdan, hoşgörü ve empati toplumu olmak durumundayız. Bunları yükselen bir değer haline getirip, hukuk devleti olma konusunda ikisini atbaşı götürüp, eğitimle de toplumdaki algıyı yönetip, bütüncül yaklaşımla temel sorunları çözmek durumdayız. Bu işi 74 milyonun seferberliğiyle çözeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.