SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Kent Konseyi'nde 'Kız Kardeşlik Köprüsü'

Nilüfer Kent Konseyi, kadın dayanışma ağı fikriyle ortaya çıkan 'Kız Kardeşlik Köprüsü' lansmanını gerçekleştirdi. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, "Bizler, dünyayı değiştirecek gücümüz olduğuna inanıyoruz. Dilimiz, inancımız, etnik kökenimiz ne olursa olsun aynı açılardan, baskılardan nasibini alan kadınlar olarak bir arada duruyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2021 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2021 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer Kent Konseyi'nde 'Kız Kardeşlik Köprüsü'

Nilüfer Kent Konseyi, kadın dayanışma ağı fikriyle ortaya çıkan 'Kız Kardeşlik Köprüsü' lansmanını gerçekleştirdi. Projenin tanıtım toplantısı, Nilüfer Kent Konseyi'nin Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki binasında gerçekleştirildi.

Proje tanıtım sunumunu Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner yaptı. Proje sayesinde, kadınların birbirlerine sağlayacağı destekle birlikte eşit ve özgür yaşamın ortak paydaşları olmasının hedeflendiği belirtildi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş yaptığı konuşmada, "Bizler, dünyayı değiştirecek gücümüz olduğuna inanıyoruz. Dilimiz, inancımız, etnik kökenimiz ne olursa olsun aynı açılardan, baskılardan nasibini alan kadınlar olarak bir arada duruyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlüyüz, omuz omuza dayanışma ile emeğimizi büyütebiliriz. Kız kardeşlik köprüsünü birlikte inşa edip, o köprüden el ele birlikte geçebiliriz. Dayanışmanın bulaşıcı gücüne inancımız sonsuz. Çünkü biliyoruz ki; o bir çiçek gibi filizlenir ve büyür." dedi.

"2020'de 338 kadın erkek tarafından öldürüldü"

Pandemiyle birlikte ev içindeki şiddetin, sesini duyuramama, ölüm oranlarında ciddi bir artışın gösterdiğini kaydeden Binbaş, "2020 senesi boyunca 338 kadın erkek tarafından öldürüldü. Kadınların seslerini duyurabilecekleri ve destek alabilecekleri kurumlar görevlerini yeteri kadar yerine getirmedi. İstanbul sözleşmesi uygulanmadı." diye konuştu.

Özellikle pandemi sürecinde aile içinde, evde kaldıkları zamanlarda kadınlara yönelik baskı, şiddet ve ölüm oranlarının yükseldiğine dikkat çeken Binbaş, kadınların karşı karşıya kaldıkları bu duruma çare oluşturmak amacıyla söz konusu çalışmanın başlatıldığını söyledi. Maddi ve manevi pandeminin bütün yükünü kadınların karşıladığını ifade eden Binbaş, "Nilüfer Kent Konseyi ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonunda çözümün, kurulacak dayanışma ağlarıyla sağlanabileceği fikrine ulaştık ve çeşitli kurumlarla temasta bulunduk. Başta Nilüfer Belediyesi olmak üzere, aralarında 60 kuruluş ve kişinin yer aldığı, Nilüfer'de faaliyet gösteren kadın dernekleri, kadın mahalle muhtarları ve CHP, İYİ Parti, Adalet ve Kalkınma Paritisi, HDP kadın kolları teşkilatları, Bursa Barosu, Bursa Kadın Platformu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile kadın ve çocuklarla ilgili STK'lardan projemize destek sözü aldık. Böylece dayanışma ağlarımızı kurmaya başladık. Üretici kadınlarla dayanışma, kadın hakları mücadelesi, kadın istihdamı, eğitim ve iletişim başlıkları altında yol haritalarımızı oluşturduk." diye konuştu.

"Hakkımız olanı alana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz"

Proje ve Nilüfer Belediyesi'nin çalışmadaki rolü hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, şunları söyledi:

"Dünyayı değiştirecek güce sahip olan biz kadınlar, bize sunulanla yetinmeyip hakkımız olanı alana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz. İşte tam da bu yüzden, bu projenin varlığı ve amacı bizim ışığımız olacak. Çünkü 'Kız Kardeşlik Köprüsü', kadın istihdamını artırmaya, yoksullaşma sürecinin kadınlar üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik olara;  ihtiyaç sahibi kadınlar ile ihtiyaca karşılık destek sağlayabilecek kadınları bir araya getirecektir. Nilüfer Belediyesi olarak biz de her zaman bu güçlü projenin destekçisi olacağız."

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Nergiz Döner, özellikle pandemi sürecinde kadınlardan, Kent Konseyi'ne gelen istek ve sıkıntılar karşısında bir çalışma yapma gereği doğduğunu belirtti. Döner, "Bu taleplere yetişemediğimiz zamanlar da oldu. Proje destekçimiz olan tüm kuruluşların da desteği ile yola çıkıyoruz. İstihdam, üretim, mentörlük, psikolojik destek ve maddi destek ile kadın hayatında fark yaratmayı hedefliyoruz." diye konuştu.  

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.