SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Yasemin Ulutaş için adalet istedi

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşandığı erkek tarafından öldürülen Yasemin Ulutaş için görülecek dava öncesinde basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2022 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2022 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Yasemin Ulutaş için adalet istedi

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşandığı polis memuru eski eşi tarafından öldürülen Yasemin Ulutaş için görülecek dava öncesinde Bursa Adliyesi önünde bir araya geldi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş'ın da katıldığı basın açıklamasını, Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun okudu. Sanık Bilal Ağır'ın hiçbir indirim ve hafifletici sebep uygulanmaksızın talep edilen cezaya çarptırılması gerektiği belirtilen açıklamada; "Cezasızlık politikalarıyla erkeği güçlendiren eril yargı ve İstanbul Sözleşmesi'ni feshederek kadın cinayetlerinin her yıl artmasına sebep olan siyasi iktidar 2022 yılı Kasım ayı itibariyle 392 kadının ölümüne sebep olmuştur. Bu ülkede her gün en az bir kadının canına kıyılıyor. Kadınların her gün uğradığı eril şiddeti kabul etmiyor, geri çekilmiyoruz. Bulunduğumuz her alanda yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Hakkımız olanı mücadele ve dayanışma ile alacağımızı biliyoruz." sözlerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.