SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden istismara verilen cezaya tepki

3 yıl önce 16 yaşındaki Ü.K'yi darp eden, alıkoyan ve istismarda bulunan Aslan Atilla Kurtbaş, 8 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Verilen cezayı kabul etmediklerini dile getiren Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, "Reşit olmayan bir kız çocuğuna bu kadar şeyi yaşatan birinin alacağı ceza, kesinleşmemiş 8 yıl hapis cezası olmamalıydı" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden istismara verilen cezaya tepki

Bursa'da 3 yıl önce meydana gelen olayda, 16 yaşında bulunan Ü.K, 35 yaşındaki Aslan Atilla Kurtbaş tarafından cinsel istismara maruz bırakılmış, bir hafta boyunca evde alıkonulmuş, darp edilmişti. Ayrıca Kurtbaş, Ü. K'ya zorla uyuşturucu vermişti. Bugün görülen duruşmada, istismara göz yuman Aslan Atilla Kurtbaş'ın annesi Neriman Kurtbaş ertelenmiş 2 yıl hapis cezası, Aslan Atilla Kurtbaş ise kanıtlı suçlara rağmen yalnızca 8 yıl hapis cezası ile aldı. 

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ü.K.'nın adalet arayışı için Bursa Adliyesi önünde bir araya geldi. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden yapılan açıklamada, "Biz adalet mekanizmasının suçludan değil haklıdan yana işlemesini talep ediyoruz! Reşit olmayan bir kız çocuğuna bu kadar şeyi yaşatan birinin alacağı ceza, kesinleşmemiş 8 yıl hapis cezası olmamalıydı" denildi. 

Basın açıklamasına Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner ve Kadın Meclisi gönüllüleri ile CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş ve yönetimi, CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanı Şebnem Köroğlu ve yönetimi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner, ''Bizler bugün reşit olmadığı bir yaşta istismar edilen Ü. K'ye destek olmak için buradayız! Sürekli haberleri ile sarsıldığımız içimizi acıtan çocuk istismarı ve tecavüzler bitmek bilmezken, 12 yaşındaki kız çocuklarına nikâh kıyarak tecavüzcüleri aklamaya çalışan zihniyet ve bunu yasa olarak kabul ettirmeye çalışan hükümetin çabalarına her defasında dur demek için alanlarda olduk" dedi. 

Özellikle çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve istismara zemin oluşturan tüm sebeplerin ortadan kaldırılması için ilgili tüm birimlerle iş birliği yapılması gerektiğini vurgulayan Döner, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çocukların üstün yararının temel alındığı kanuni düzenlemelerin yapılması, yetişkin ve çocuk eğitiminin gözden geçirilmesi, çocuklara ve kadınlara yönelik her türlü cinsiyetçi söylemin terk edilmesi, bu konudaki her yanlış söylemin cezalandırılması, istismar davalarında istismarcı ile birlikte istismara zemin hazırlayan ve istismarı gizleyen kişilerin yargılanması, yargılamanın çocuğun beyanı esas alınarak ve verilecek cezalarda indirim olmadan uygulanması gerekmektedir."

Sanık Aslan Atilla Kurtbaş'ın isnat edilen suçlardan en üst noktadan ve indirimsiz olarak ceza alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Döner, "Bir kez daha haykırıyoruz ki, erkek adalet değil, gerçek adalet!'' çağrısında bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.