SON DAKİKA
Hava Durumu

Koza Kadın Derneği 10. yılını kutladı

Bursa’da 2012 yılında kurulan Koza Kadın Derneği bugün 10. yılını kutladı. 

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2022 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2022 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Koza Kadın Derneği 10. yılını kutladı

Bursa’da 2012 yılında kurulan Koza Kadın Derneği bugün 10. yılını kutladı. 10. yıl kutlamasına, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı ile Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı, Halkevi, Eğitimsen, Lotus Kadın Kooperatifi, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği temsilcileri ve birçok dernek üyesi katıldı.

Programın açılışında dernek kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Dernek üyelerinden Emine Doğru, “Farklı alanlarda çalışmaları yürüten bağımsız ya da hiçbir oluşumun içinde yer almamış bir grup kadın bir araya gelip kurulan Koza Kadın Derneği, siyasetler üstü kadın çalışmaları yürütmektir. Bu derneğin amacı; kadın olarak yaşanan sorunları tanımlamak, çözüm geliştirmek ve bunun için bir araya gelerek bu çözümü hayata geçirmektir.” dedi.

Doğru, “Kadına ve çocuğa yönelik şiddeti fark etmek, fark ettirmek, el ele vererek birlikte yapacaklarımızı hayata geçirmek" sözleriyle derneğin çalışmalarının dayandığı temeli açıklarken Bursa Kadın Platformu, EŞİK, Sığınaklar Kurultayı, KEİG gibi kuruluşlarla ortak çalışmalar yaptıklarını belirtti. 

Kadınların kendi gücünü keşfetmesini sağlamak ve kadınların istihdamını geliştirmek için çeşitli eğitim, atölye ve etkinlikler yaptıklarını anlatan Emine Doğru, Haziran ayında Bursa’da yapılacak olan Sığınaklar Ara Kurultayına ev sahipliği yapacak iki dernekten biri olduklarını açıkladı.  

Kutlamada üyelerin çektiği “Kadın Fotoğrafları Sergisi”nin sunumu ve söyleşisi Dernek Başkanı Necla Türemen tarafından yapıldı. Sergide 20 kadın fotoğrafı yer aldı. Ardından dernek üyesi Gülderen Sağlam tarafından “Şahin’in Düşü” masalının anlatımı yapıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.