SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadınlardan 97 gündür direnen kadın emekçilere destek

Yoksulluğa Feminist İsyan, Acarsoy Tekstil önünde 97 gündür direnişlerini sürdüren kadın işçilere destek olmak için İstanbul'dan Bursa'ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2022 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2022 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kadınlardan 97 gündür direnen kadın emekçilere destek

Sendikaya üye olduktan sonra işlerine son verilen Acarsoy Tekstil önünde 97 gündür eylemliliklerini sürdüren kadın işçilere İstanbul'dan gelen kadınlar da destek oldu. 

Yoksulluğa Feminist İsyan grubu, 18 Haziran cumartesi günü Kadıköy ve Şişli'den yola çıkarak Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Acarsoy Tekstil'in önüne geldi. Fabrika önünde buluşan kadınlar, açıklamada bulunduktan sonra halay çektiler. 

Acarsoy Tesktil kadın işçilerinden Dilek Dündar, "Biz korkmuyoruz, buradayız. Emine Bulut cinayetini örnek veren kadın vekil. Biz buradayız, gel yüzümüze söyle. Biz artık patronların hayallerini üç kuruş maaş karşılığında gerçekleştirmeye hayır diyoruz. Biz çocuklarımızın geleceği için direniyoruz. Direne direne de kazanacağız" diye konuştu.

Kadınlar, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Sendika haktır, engellenemez" sloganları attı. 

Yoksulluğa Feminist İsyan kadınları, kadınlara yönelik ayrımcılığa, cinsel taciz ve mobbinge karşı mücadele eden kadın işçilerin yanında olduklarını belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.