SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kadınlar korkudan şikayetçi olamıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığına dikkati çekerek, son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2012 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2012 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kadınlar korkudan şikayetçi olamıyor'

Şahin, 25 Kasım "Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de kadına yönelik şiddeti çarpıcı rakamlarla gözler önüne serdi.

Geçen yıl 257, bu yılın ilk altı ayında ise yüze yakın kadının hayatını kaybettiğine işaret eden Şahin, cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğunun korku ve baskı gibi gerekçelerle şikayetçi bile olamadığını bildirdi.

Şahin, devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73'ü, soğınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'sinin cinayete kurban gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış oldu. Kadına şiddet sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak da sürmektedir. Kadınlar, kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir kamu politikası olarak benimseyen ve sosyal politikaları bu doğrultuda ele alan CHP'li kadınlar olarak, eşit temsil, eşit katılım yolunda yürümeyi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.