SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadınlar 8 Mart haftasında Mudanya'da buluşuyor

Mudanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınları 6-7-8 Mart’ta Mudanya’da buluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2022 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2022 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kadınlar 8 Mart haftasında Mudanya'da buluşuyor

Mudanya Belediyesi’nin Mudanya Kent Konseyi iş birliğiyle düzenleyeceği “Dünyayı Kadınlar Değiştirir” etkinliği, pek çok akademisyen, gazeteci, yazar ve aktivisti söyleşi, tiyatro, belgesel, konser ve sergi ile dolu programda bir araya getirecek.  

3 gün boyunca sürecek etkinlik, Dereköylü kadınların ve Mudanya Belediyesi Hobi Sanat Atölyesi kursiyerlerinin el sanatları sergisinin açılışıyla başlayacak. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılacak programın açılış konuşmasını Fenerbahçe Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Serpil Aytaç yapacak. Doç. Dr. Melis Oğuz ve Doç. Dr. Selda Tuncer, “Kent, Mekan ve Toplumsal Cinsiyet”, Dr. Seran Demiral ve Dr. Öznur Karakaş da “Bilim, Teknoloji ve Toplumsal Cinsiyet” oturumunda konuşacak. İlk gün etkinlikleri Samida konseriyle son bulacak.

7 Mart’ta Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Müjde Kaya ile Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aybüke Çakırel Şenzek “Kadın Hakları ve İstanbul Sözleşmesi” başlıklı oturumunda, Gazeteci Yazarlar Mine Söğüt, Ayşen Şahin ve Ebru Pektaş ise “Kültür Sanat Dünyasında Kadın”ı konuşacak. Konuşmaların ardından CHP Bursa örgütü kadın kolları üyelerinin “Kadının Sesi” ismiyle sahneye taşıdığı oyun, izleyiciyle buluşacak.

8 Mart günü gazeteciler Kübra Ulutaş, Banu Demirağ, Hazal Ocak, Tuğba Özer “Medyada Kadın ve Eşitlikçi Dil” oturumunda kadınlarla bir araya gelecek. Söyleşinin ardından Filmmor Kadın Kooperatifi’nin belgeseli İsyan-ı Nisvan’ın gösterime sunulacak. Mudanya Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hazırladığı program Kadın Hakları Yürüyüşü ve sonuç bildirgesinin okunmasıyla son bulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.