SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir'de kadınlardan açıklama: Gericiliğe ve karanlığa boyun eğmeyeceğiz

Eskişehir'de parkta yoga yapmalarının yasaklanmasının ardından bugün yapılan çağrıda kadınlar, bir araya gelerek açıklamada bulundu: "Gericiliğe ve karanlığa boyun eğmeyeceğiz."

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2022 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eskişehir'de kadınlardan açıklama: Gericiliğe ve karanlığa boyun eğmeyeceğiz

Eskişehir'de Valiliğe ait Dedekorkut Parkı'nda yoga yapan yurttaşlar, CİMER'e şikayet edilmiş, ardından güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle parkta yoga yapmaları engellenmişti.

Dedekorkut Parkı'nda buluşma çağrısı üzerine harekete geçen kadınlar bugün biraraya geldi. Buluşmaya Eskişehir Kadın Dayanışma Komiteleri tarafından da çağrı yapıldı ve yapılan çağrıda, "Parklarımızda özgürce spor yapacağız. Şarkılarımızı bir ağızdan söyleyip özgürce kahkaha da atacağı Örgütlü bir halkın karşısında bir avuç yobaz mı duracakmış? Yok öyle yağma! Bir adım bile geri atmayacağı Eskişehirli kadınları tanışmaya, dayanışmaya davet ediyoruz." denildi. Çağrı üzerine saat 18.30'da Dedekorkut Parkı'ndaki buluşmaya kitlesel bir katılım gösteren kadınlar, "Gericiliğe ve karanlığa boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

Eskişehir Kadın Dayanışma Komiteleri tarafından yapılan açıklamada, bu durumun yine geçen hafta yaşanan festival yasaklamalarından farkı olmadığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Gericilikten ve yobazlıktan beslenen bir sermaye düzeni var. Bu sermaye düzenine karşı kadınlar olarak hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bizler Eskişehir KDK'ler olarak buradayız ve tüm kadınları bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.