SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'den emekçi kadınlara onur belgesi

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü düzenlenen bir etkinlikle kutlayan CHP Bursa İl Kadın Kolları, kadın hakları konusunda yaptıkları çalışmalarla dikkat çeken ve partiye bu konuda emeği geçen kadınları ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2012 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2012 00:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'den emekçi kadınlara onur belgesi

CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin, 8 Mart etkinliklerini bir haftaya yayarak Bursa ve ilçelerinde çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyledi. Şahin, bu kapsamda kadın muhtarlar, kadın işçiler, cezaevi ve kadın sığınma evindeki kadınları ziyaret ettiklerini belirtti.

Atalay Prenses Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğin sunumunu yapan Ayşe Şahin, "Dertliyiz arkadaşlar, kadına has çok özel bir günümüz var ama arkasında vahşet var, gülüp eğleneceğimiz bir gün değil" dedi. 8 Mart'ta fabrika işçisi kadınların grev sırasında idealleri uğruna, emekleri uğruna savaş verirken polis tarafından içeri kilitlendikleri için yandıklarını anımsatan Şahin, "İşte o günü kadınlar günü olarak bize bahşettiler" dedi.

CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin

Bugünün CHP için farklı ve daha umutlu bir 8 Mart olduğunu belirten Ayşe Şahin, son CHP Tüzük Kurultayı'nda yüzde 25'ten yüzde 33'e çıkarılan kadın kotasının önemine dikkat çekti. Şahin, "Belki bir gün biz kadınlar erkeklere yüzde 33 kota uygulayacağız. Bunun için ne mi yapmalı? Önce kadını kadına kırdıran politikalarla mücadele etmeli, açık-kapalı, ya da dindar-dindar olmayan gibi ayrımlara direnmeli, kadına bakış açısı değiştirilmeli" dedi.

"KADININ YAŞAM ŞARTLARI UYGARLIĞIN GÖSTERGESİ"

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan yaptığı konuşmada, bir ülkenin uygarlık düzeyinin kadınların yaşam şartlarına bakarak anlaşılabileceğini söyledi. Buradan bakıldığında Türkiye'de durumum hiç iç açıcı olmadığını ifade eden Akdoğan, "Türkiye kadınların durumuna bakıldığında 134 ülke arasında 129'uncu sıraya denk geliyor. Bu bir ayıptır" dedi.

CHP'li kadınların toplantısına Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ile eski Milletvekili Abdullah Özer de katıldı

EKİNCİ: SUUDİ ARABİSTAN'DA BU KUTLAMA VAR MI?

Bursa Milletvekili Kemal Ekinci de, Türkiye'de kadınların durumunun kategorilere ayırarak irdelenmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, "Okumuş kadının, okumamış kadının, dul kadının, imam nikahlı kadının ayrı ayrı sorunları var" dedi.

Kadın haklarında Türkiye'nin durumunun daha iyi anlaşılması için İslam ülkelerine bakılması gerektiğini ifade eden Ekinci, "Bakın bakalım Suudi Arabistan'da kadınlarla ilgili böyle bir toplantı yapılıyor mu? Kadını 4. sınıfta gören bir anlayış olabilir mi? Kadınlara birçok hakkı tanıyan o yüce insanı Mustafa Kemal Atatürk'ü burada saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP'nin kadın kolları başkanlarına, belediye meclis üyelerine ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan kadınlara "Emekçi Kadın Onur Belgesi" verildi.

36 YILLIK DOSTLARIN BULUŞMASI

CHP'de 40 yıldır politika yapan Beyhan Akgün'e onur belgesini Osmangazi İlçe Başkanı olan oğlu Yücel Akgün verirken, CHP eski Parti Meclisi Üyesi Güler Buğday'ın belgesini 36 yıllık dostluğu olan Bursa Milletvekili Kemal Ekinci verdi. Güler Buğday'a onur belgesini vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Ekinci, "Kendisiyle politikada hiç anlaşamadık ama evimize rahatlıkla gelip gidecek kadar 36 yıllık bir dostluğumuz var" dedi.

BUĞDAY: TÜRKİYE'DE KADIN OLMAK DAHA ZOR

"Emekçi Kadın Onur Belgesi"ni Kemal Ekinci'den alan Güler Buğday yaptığı konuşmada, dünyada kadın olmanın zor, Türkiye gibi ülkelerde ise daha zor olduğunu dile getirerek, ödülü, dünyada emekten, eşitlikten ve özgürlüklerden yana mücadele eden bu uğurda can veren, sakat kalan kadınların anısına aldığını belirtti.

8 Mart'ın kutlandığı gün Afganistan Devlet Başkanı Karzai'nin onayladığı din adamlarının hazırladığı "davranış kuralları" belgesinde kocalara belli şartlar altında eşlerini dövme izni verildiğini anımsatan Buğday, "Tüm bu zorlukların yanında solcu olmak, kendini solda tanımlamak, özgürlüklerden yana saf tutmak bir kadın için daha da zordur. Hele hele bu kadın bir de anne ise yükü çok daha ağırdır" dedi.

Bu ödülü aynı zamanda cesur kalemleri nedeniyle işsiz kalan kadın gazeteciler adına da aldığını ifade eden Güler Buğday, şunları söyledi:

"Ne yazık ki bu gün için aranan değerler bunlar olmadığı için kızım da(Özlem Buğday Yağmur) annesinin yolundan kıyıma uğrayanlar kervanına katıldı. Bu nedenle bu ödülü cesurca kalemini kullanan Ece Temekuran, koyduğu tavırla, yazdıklarıyla başbakanın kimyasını bozabilen Nuray Mert ve yine kalemini hiç kimseye kiralamayan kızım Özlem Buğday'ın adına da aldım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.