SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Kadın Platformu: Bu ülkede kadın kırımı var

Bursa Kadın Platformu, kadın cinayetleri ve çocuk istismarına karşı meydandaydı. Kadınlar, "Bu ülkede kadın kırımı var! Sistematik olarak kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Erkek devlet seyrediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2021 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2021 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Kadın Platformu: Bu ülkede kadın kırımı var

Son bir haftada her gün 2 veya 3 kadın öldürüldü. Başak Cengiz, Selime Pişkin, Sanem Kafalı, Nurdan Budak ve Neslihan Batur.... Bu hafta katledilen kadınlardan. Bursa Kadın Platformu, "Bu ülkede kadın kırımı var! Sistematik olarak kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Erkek devlet seyrediyor" dedi.

Fomara Meydanı'nda yapılan basın açıklamasını platform adına Figen Ovat okudu. Öldürülen kadınları korumak adına adım atılmadığını söyleyen Ovat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın İstanbul Sözleşmesi hakkında "Bir sözleşmeyi kutsal gibi saymak sorunu çözmez" dediğini hatırlattı. Ovat, Bakan Yanık'a şöyle seslendi: "Sayın Bakan olayları sadece bakan, izleyen ve anlamaz bir tutum sergileyen tavırda. Sayın Bakan İstanbul Sözleşmesinde yazan maddeleri kadınlar, çocuklar veya diğer tüm mağdurları korumak adına etkin uygulaması gereken bir makamdasınız. Sözleşmeyi sadece yazılı bir metin olarak görürseniz elbette bir anlamı olmaz, onu uygulayan denetleyen ve görevini ihmal edenleri cezalandırılmasını takip etmelisiniz."

'KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARILARAK DERİN YARALAR AÇMAYA DEVAM EDECEKTİR'

Bitmeyen başka bir sorunun da çocuk istismarı olduğunu söyleyen Ovat, "Çocukların korunması öncelikle devletin sonra tüm yetişkinlerin ortak sorumluluğudur" dedi. Cinsel istismarın acil önlenmesi gereken bir suç olduğunu kaydeden Ovat, şöyle devam etti:

"Önleyemezsek eğer; kuşaktan kuşağa aktarılarak derin yaralar açmaya devam edecektir. Çünkü çocuğun cinsel istismarı yalnız aileleri değil; toplumu, sosyal kuruluşları, yasal sistemleri, eğitim sistemini ve iş alanlarını da etkileyen toplumsal bir sorundur. Bu nedenle çocuk ihmali ve istismarı ile mücadeleyi çok önemsiyoruz."

'CİNSİYETÇİ POLİTİKALAR KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE'

Hükümetin kadın cinayetlerini "şiddetle kınadıkları" açıklamaları yaptıklarını belirten Ovat, yetkili olan kişi ve kurumların işinin kınamak değil çözüm üretmek olduğunu vurguladı. Ovat, "Her fırsatta kadınların kazanılmış haklarına saldıran, çocuk istismarını meşrulaştıran yasal düzenlemeyi her fırsatta önümüze getiren iktidarın militarist, gerici, tekçi ve cinsiyetçi politikaları bugün kadınlar ve çocuklar için en büyük tehlike haline gelmiştir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.