SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kadınlardan iktidara: Not ediyoruz!

Bursa Kadın Platformunun öncülüğünde yürüyüş düzenleyen kadınlar, depremde hayatını kaybeden insanları mum yakarak andı. Kadınlar, meydandan iktidara 'Not ediyoruz' sözleriyle iktidara seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 21:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da kadınlardan iktidara: Not ediyoruz!

Bursa Kadın Platformunun öncülüğünde kadınlar, Bursa'da Fomara Meydanı'nda saat 18.30'da biraraya geldi. 19.00'da başlayan yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü. Yürüyüşün ardından Kent Meydanı'nda depremde hayatını kaybeden insanlar için mum yakılarak anma ve basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını platform adına Koza Kadın Derneği'nden Necla Türemen okudu. Açıklamada, "Tıpkı kadın cinayetleri gibi deprem de politiktir. Siyasal İslamcı iktidar kurduğu rant sistemi ile depremi bir felakete dönüştürmüş, tek adam rejimi iflas etmiştir" denildi. 

Hükümetin siyasal sorumluluğu alarak istifa etmesinin istendiği açıklamada, "On binlerce insanın ölümüne, milyonlarca insanın yerinden yurdundan edilmesine, depremin felakete dönüşmesine yol açan şey, iktidarın ve kurumların insan yerine kar etmeyi odağına alan kamusal hizmet alanlarını parçalayan, toplumsal politikaları yok sayan neoliberal devlet anlayışıdır" ifadeleri kullanıldı. Afet bölgesinde 215 bin hamile kadının bulunduğu, 23 bininin bir ay içinde doğum yapmasının beklediğinin aktarıldığı açıklamada, annelere ve kadınların yaşayacağı sorunlara yönelik önlem alınmadığı belirtildi. 

Türemen, "Not tutanları biz de not ediyoruz" diyerek, tarikat ve cemaatlere verilen çocuklara değindi:

"Kıyametin yaşandığı günlerde acının ortasında yalnız kalmış çocukları Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bilgisi ile istismarcı, sicili bozuk tarikatlara, cemaatlere verdiğinizi, hukuku yok sayarak “evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli yok” diyerek çocuk istismarına yol veren fetvalarıyla Diyaneti’nizi, yalnız yaşayan kadınlara, LGBTİ+lara çadır vermediğinizi, enkaz altında kalan canlarımızın yardım çığlıklarına koşarken bile yaptığınız ayrımcılığı not ettik!

Kadınların enkazın altından çıkardıkları çocukları tarikatlardan, cemaatlerden koruyabilmek için çadırlarda sabahlara kadar nöbet tuttuklarını, enkazın altında kalmış iktidarın; meşruiyetini baskıyla, zorbalıkla sağlamaya çalıştığını, kayıtsız kalınan yaşamları kurtarmak ve dayanışmak için koşanlara salladığınız parmakları, içine boşalttığınız Kızılay, AFAD gibi kurumların ellerinde tuttukları çadırları dağıtmayıp sattığını mor defterlerimize not ettik!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.