SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kadınlar sokaktaydı: Erkek şiddetine hayır

Bursa Kadın Platformu'nun çağrısıyla Fomara Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, kadına şiddete karşı sloganlar atarak Kent Meydanı'na yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da kadınlar sokaktaydı: Erkek şiddetine hayır

Bursa'da kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde erkek-devlet şiddetine karşı bir kez daha sokaklardaydı. Bursa Kadın Platformunun çağrısıyla Fomara Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, "Hükümet istifa", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Kadın cinayetleri politiktir" sloganları atarak Kent Meydanı'na yürüdü. İstanbul'dan Ankara'ya "Beyaz Yürüyüş" gerçekleştiren Türk Tabipleri Birliği (TBB) de yürüyüşe katıldı. TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın da olduğu etkinlikte kadınlar, hep birlikte "Erkek şiddetine hayır" dedi. 

Dominik Cumhuriyeti'nde Rafael Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele verdikleri için 25 Kasım 1960'da katledilen Mirabel Kardeşlerin anısının devralındığının belirtildiği açıklamada, "Biz kadınlar, şiddetin kaynağında erkek egemen siyasetin uygulamaları, kapitalizmin sürdürülebilirliği için kullanılan tüm araçlar, eşitsizlik, cinselleştirme ve savaş politikalarıyla yeniden üretilmekte olan ataerkilleştirilmenin bilinciyle mücadelemizi büyütüyoruz. Biz kadınlar toplumsal alanın her aşamasında varız ve var olmaya devam edeceğiz. Biz kadınlar şiddete, sömürüye karşı, yaşamın özgür özneleri olma mücadelesini uzun yıllardır ve aralıksız bir biçimde sürdürüyoruz. Kadın hak ve özgürlüğüne dair bugün ne varsa kadınların yıllardır yürüttüğü mücadelenin sonucu olduğunun farkındayız." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.