SON DAKİKA
Hava Durumu

Yurtta döviz kuru protestoları: 'Hükümet istifa'

Ankara ve İstanbul'un ardından Eskişehir, Kocaeli ve İzmir'de de döviz kurlarındaki artış protesto edildi. Tencere tavalarla eylem yapan vatandaşlar, "Hükümet istifa" sloganı attı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2021 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2021 23:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yurtta döviz kuru protestoları: 'Hükümet istifa'

Güne dolar karşısında yüzde 8'den fazla değer kaybıyla başlayan Türk Lirası bir günde yüzde 20'ye yakın değer kaybetti. Dolar/TL, gün içinde 13,50, Euro/TL ise 15,20 ile yeni zirvesini gördü. Gram altının satış fiyatı 770'e kadar yükseldi. 

Döviz kurundaki artışı protesto etmek isteyen vatandaşlar İstanbul ve Ankara'da akşam saatlerinde sokağa çıktı. Gazeteci Burcu Yıldırım, Ankara'da düzenlenen eyleme ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. İstanbul'da Kadıköy, Kurtuluş, Pangaltı'da siyasi gruplar ve onlara eşlik eden vatandaşlar "AKP istifa", "Hükümet istifa" sloganları atarak protesto yürüyüşü yaptı. Protesto gösterilerinde tencere ve tavalar da unutulmadı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde de (ODTÜ) öğrenciler "Hükümet istifa" sloganlarıyla yürüdü. Polisin öğrencilere müdahalesi sonucu gözaltıların olduğu belirtildi. 

Türkiye Komünist Partisi de eyleme ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak ''Zamlara karşı ayaktayız Boyun eğme, ülkene, ekmeğine sahip çık!'' diye yazdı.

Ankara ve İstanbul'un ardından İzmir, Eskişehir ve Kocaeli'nde de protesto gösterileri gerçekleştirildi. Gösteriler, polis tarafından engellenirken gözaltına alınanlar olduğu bildirildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.