SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yıkılan okullar yapılmadı, öğrenciler mağdur edildi'

Yıkılan okulların tatil aylarında yeniden yapılmamasına ve 18 aydır boş duran bazı okullardaki öğrencilerin tadilat gerekçesiyle başka okullara gönderilmesine tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, öğrencilerin mağdur edildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yıkılan okullar yapılmadı, öğrenciler mağdur edildi'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yıkılan okulların yerine yenileri yapılmadığı gibi, 18 aydır boş duran bazı okullardaki öğrencilerin tadilat gerekçesiyle başka okullara gönderilmesine tepki gösterdi. Karaca, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiği dönemde ve ardından tatil aylarında okul tadilatlarının neden yapılmadığını sorduğu yazılı açıklamasında, başka okullara gönderilen öğrencilerin mağdur edildiğinin de altını çizdi.

2017'den buyana 37 okulun yıkıldığını, yenisinin yapılmadığını hatırlatan Karaca, "Üstelik pandemi döneminde, sınıfların az mevcutlu olması gerekirken, yine okullar boşaltılıyor, öğrenciler başka okullara taşınıyor, mevcudu ikiye katlanan okullarda binlerce öğrenci mağdur. Son olarak Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi boşaltıldı. Öğrencileri ikili öğretime döndürülen Şehit Sinan Acar Ortaokulu'na nakledildi. İlçelerimizden de tadilata alınan ve öğrencileri nakledilen okul haberleri geliyor." açıklamasında bulundu.

"UYARDIK, ARADAN BİR YIL GEÇTİ, HİÇBİR ADIM YOK"

"Uyardık, 'Bu okulları yeniden yapın' dedik" diyen Karaca, "Depreme dayanıksız okulların yıkılmasına, yerine yenisi yapılmak kaydıyla karşı değiliz. AKP'nin bir yalanı daha burada ortaya çıkıyor. Yıkılan okulların yeri bomboş duruyor. Uyarılarımız dikkate alınmadı." sözleriyle devam etti. 

"BOŞ KALAN OKULLARDAKİ DERSLİKLERDEN YARARLANMAK GEREK"

Pandemi koşullarında öğrencilerin 40-45 kişilik sınıflarda eğitim almak zorunda kaldığını belirten Karaca, "İmam hatip okullarında kontenjanın yarısının bile dolmadığını görüyoruz. Makul ve mantıklı olan çözüm şudur. Mevcudu az olan imam hatip okullarının mevcutlarının bir okulda birleştirilmesi, boşalan binaların ise halen 40-45 sınıf mevcuduyla eğitim-öğretim yapılmakta olan okullara tahsisi doğru bir yaklaşım olacaktır. Çünkü Covid-19 salgını çerçevesinde güvenlik önlemi olarak seyreltilmiş sınıflarda eğitim öngörülüyor. Bunun için de daha fazla derslik gerekiyor. Oysa yıkılan okulların yerine yenisi yapılmadığından, derslik sayısında artış değil, azalma, dolayısıyla da sınıf mevcutlarında kalabalıklaşma söz konusu. Çocuklar bu kalabalık sınıf ortamında pandemiye karşı nasıl korunacak? Yıkılan 37 okulun yerine yenilerinin derhal yapılması da başka bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.