SON DAKİKA
Hava Durumu

Yargının iptal kararına rağmen metro hattında çalışmalar sürüyor

Yargının ikinci kez ihalesini iptal ettiği Bursaray Emek- Şehir Hastanesi metro hattında çalışmaların devam etmesine tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "İdari yargı kararına rağmen firma hukuk tanımaz bir tutumla çalışmalarını sürdürüyor. Bu firmaya hukuk garantisi mi verdiler? Bu firmaya hangi hukuki çerçeve içerisinde hak ediş ödemesi yapılıyor?" diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yargının iptal kararına rağmen metro hattında çalışmalar sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, idari yargı tarafından ikinci kez ihalesi iptal edilen ve yürütmenin durdurulduğu Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro inşaatında çalışmaların sürmesine tepki gösterdi. Hukuksuzluk yapıldığını savunan Karaca, "İdari yargı kararına rağmen firma hukuk tanımaz bir tutumla çalışmalarını sürdürüyor. Bu firmaya hukuk garantisi mi verdiler? Bu firmaya hangi hukuki çerçeve içerisinde hak ediş ödemesi yapılıyor?" diye sordu.

Karaca, bir süre önce idari yargı tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen Bursaray Emek-Şehir Hastanesi Bursaray metro hattındaki çalışmaları yerinde görmek üzere Balat'ta temel atma töreninin yapıldığı alana gitti. Hafriyat çalışmaların sürdüğünü gören Karaca, "Rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle Ankara İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiş olmasına rağmen ihaleyi alan firma çalışmaya devam ediyor. Acaba aynı firmaya bu kez daha fazla bir fiyatla mı, daha fazla bir hak edişle mi bu ihale verilecek?" diye sordu. 

KARACA: ŞİRKETE ÖDEMELER HANGİ ÇERÇEVEDE YAPILIYOR?

Bölgedeki incelemelerinin ardından yazılı açıklama yapan Karaca, ihale süreciyle ilgili soruları olduğunu söyledi: 

"Bu firmaya hukuk garantisi mi verdiler? Bu firmaya hangi hukuki çerçeve içerisinde hak ediş ödemesi yapılıyor? İdari yargının durdurma kararına rağmen çalışmalar devam ediyor. Bugün de gidip yerinde tespit yaptık. Bakanlığın itiraz edeceği bilgilerini basına AKP milletvekilleri sundular. Peki idari yargı yerine kararı AKP milletvekilleri mi veriyor, AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı mı veriyor, AKP'li Ulaştırma Bakanı mı veriyor? Burada bir hukuksuzluk söz konusu, bir kamu zararı söz konusu, bir yanlışlar silsilesi devam ediyor."

2018 Haziran ayında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emek Şehir Hastanesi arasındaki 6.1 kilometrelik güzergah için bir yıl içinde bitireceklerini söyleyerek maliyetini açıkladı. 2018 Haziran ayında maliyet 600 milyon TL olarak öngörülmüştü. 15 ay sonra, Ekim 2020 yılında yapılan ihalede ise, aynı güzergah için maliyet yaklaşık 3 kat arttı. İdari yargı rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etti. Proje, aynı firmaya Mayıs 2021 yılında 1 milyar 950 milyon TL'ye ihale edildi. İkinci kez idari mahkeme tarafından ihale iptal edildi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.