SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yaren' Leylek 10 yıllık dostuyla yine buluştu

Avrupa Leylek Köyü Ağı'na üye Bursa'nın Karacabey ilçesi Eskikaraağaç Köyüne her yıl ilkbaharda gelen ve dostluk kurduğu balıkçı Adem Yılmaz'ı teknesinde bulan Yaren Leyleğin göç öyküsü bu yıl da değişmedi. Yaren Leylek, 10. kez Eskikaraağaç'taki yuvasına geldi ve Adem Yılmaz'la buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yaren' Leylek 10 yıllık dostuyla yine buluştu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Uluabat Gölü'nün kıyısında yer alan Eskikaraağaç Köyünün maskotu "Yaren" adlı leyleğin, göç mevsiminde bu yıl da bölgeye gelmesi sevinçle karşılandı.

Gölün kıyısındaki yarımadada her yıl Afrika kıtasından göç eden leyleklere ev sahipliği yapan, Türkiye'nin Avrupa Leylek Köyü Ağı'na üye tek köyü Eskikaraağaç'a göç başladı.

10 yıldır Eskikarağaç'a gelen ve balıkçı Adem Yılmaz'ın "Yaren" adını verdiği leylek, göç mevsiminin ilk ziyaretçisi oldu ve göl manzaralı yuvasına yerleşti.

Yaren, dostluk hikayeleriyle tanınan balıkçı Adem Yılmaz'ı da kayığında ziyaret etti. Bu buluşma yine doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından görüntülendi. Tüydeş bu özel anı Twitter hesabından paylaştı.

Yaren Leyleğin yuvadaki yaşamı, Karacabey Belediyesince açılan "yarenleylek.com" internet sitesinden kameralar vasıtasıyla canlı yayında takip edilebiliyor.

"6 aylık hasret sona erdi"

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren'in dostluğunun anlatıldığı belgeselin, Çekya'da geçen yıl düzenlenen Prag Film Festivali'nde ödüle layık görüldüğünü hatırlattı.

Yaren leyleğin öyküsünün dünyaya mal olmuş bir konu olduğunu vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

"6 aylık hasret sona erdi, Yarenseverlerin gözü aydın. Yaren Leylek, 10'uncu yılda da Adem amcaya kavuştu. 6 ay buradaki sıcak iklimde yaşayan Yaren leylek, kilometrelerce uzaktan hiç yolunu şaşırmadan yine yuvasına gelmiş oldu. Yaren'in gelmesiyle beraber Eskikarağaç leylek köyüne insanlar gelmeye başladı. Yaren'e yetişkin olduğu için çip takamadık ama yavrularına bu yıl Karacabey Belediyesi olarak çip takacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.