SON DAKİKA
Hava Durumu

Vücudunuzdaki yağlardan nasıl kurtulursunuz?

Vücutta oluşan fazla yağlar her kadın ve erkeğin şikayet ettiği konuların başında gelir. Kilo vermek neredeyse tüm kadınların en büyük arzusudur.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Vücudunuzdaki yağlardan nasıl kurtulursunuz?

Özellikle yaş ilerledikçe vücutta oluşan fazla yağlar her kadın ve erkeğin şikayet ettiği konuların başında gelir. Kilo vermek de neredeyse tüm kadınların en büyük arzusudur. Bölgesel yağlanmalar, selülit problemleri ve vücut şeklinde orantısızlık bazı kadınların en çok şikayetçi olduğu konuların başında geliyor.

Vücuttaki fazla yağlardan kurtulabilmek için sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite, günlük su tüketimine dikkat etmek ve uzman desteği almak gerekiyor.

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcıdursun, besinler yoluyla günlük alınan enerjinin fazla olması, besin alımının düzensizliği, hareketsizlik gibi faktörlerin kilo artışını hızlandırdığının altını çizerek, "Bununla birlikte çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri de iştah üzerinde rol oynamaktadır. Günlük beslenme düzeninizde birkaç değişiklik yaparak kilo artışının önüne geçebilirsiniz" dedi.

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcıdursun

Elif Melek Avcıdursun, yağ yakımını hızlandıran, destekleyen 10 besini şöyle sıraladı:

1 - Ananas: İçeriğinde bulunan yüksek C vitamini ve Bromelain sayesinde hem ödem atıyor hem kilo kaybını hızlandırıyor 

2- Çiğ Badem: Magnezyum ve E vitamini bakımından zengin, kolesterol düşürücü etkiye sahip ve uzun süre tok tutuyor

3- Kefir: Yararlı mikroorganizmalar sayesinde sindirim sistemini düzenler, korur ve kilo kaybını kolaylaştırır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek, enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır

4- Beyaz Çay: Besinlerin sindirim ve emilimini destekler, metabolizmayı hızlandırır. İçeriğindeki Polifenoller sayesinde antioksidan özellik göstererek, hücre yenilenmesini uyarır.

5- Hindi Eti: 150 gr tüketiminde Selenyum ve yüksek protein kalitesi ile metabolizmayı adeta ateşler. 

6- Kabak (yeşil): Yüksek lif içeriği ve düşük kalorisi sayesinde hem tok tutuyor hem ödem atıyor hem yağ yakıyor.

7- Zerdeçal: Curcumin ile güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliği sayesinde yağ yakılmasını hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır.

8 - Keten Tohumu: Yüksek posa ve omega 3 içeriği ile kilo yönetimine destek, uzun süre tokluk için birebirdir.

9 - Karabuğday : Kuzukulağıgillerden olan karabuğday gluten içermiyor, yüksek protein ve posa içeren bir tahıl oluşu ile uzun süre tok tutuyor, hızlı kilo vermeyi destekliyor.

10 - Kahve: Kafein mucizesi ile egzersiz öncesi tüketildiğinde yağ yakımını hızlandırıyor, aynı zamanda kalp sağlığını koruyor.
  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.