SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversite öğrencileri misafirhanelere yerleştiriliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla online başvuru ya da telefon ile talepte bulunan öğrencileri misafirhanelere yerleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2021 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2021 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üniversite öğrencileri misafirhanelere yerleştiriliyor

Bugüne kadar 100 öğrencinin barınma sorununu gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelen taleplere göre kapasiteyi artırarak başvuru yapan herkese dönüş sağlıyor. Üçer kişilik olan odalarda kahvaltı servisi, klima, televizyon, banyo ve buzdolabı bulunuyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Mensupları, Sosyal Yardımlaşma, Eğitim ve Emeklilik Vakfı (TAKAV) Misafirhanesi'ne yerleştirilen öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversite eğitimi için Kocaeli'den gelen Şevval Erkol'u kapıda karşılayan Aktaş, daha sonra öğrencilerle sohbet etti.

Türkiye'nin yarınları olan gençlerle bir arada olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 2 senedir pandemiyle mücadele ediyoruz ama artık üniversiteler açıldı, gençlerimiz şehrimize geldi. Bu yoğun gelişin hem öğrencilerimize hem de ailelerine bazı külfetleri oldu. Öğrencilerimiz yurt ve ev bulma sorunu yaşadılar. Biz de bize başvuru yapan öğrencilerimizi başta TAKAV olmak üzere farklı misafirhanelere yerleştirdik. Ben öğrencilerimize başarılar diliyorum. Onlara sunduğumuz imkânları ve sunacağımız imkanları anlattık. Onlardaki heyecanı görmek beni de çok mutlu etti."

Misafirhanelerde kalan öğrenciler ise başvuru yaptıktan 3 saat sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından arandıklarını aktardı.

Odalarda kendilerine özel olarak hazırlanan hediyelerle mutlu olduklarını bildiren öğrenciler, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.