SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da ağaç katliamı; Ağaçlar neden kesiliyor?

İhbar üzerine Uludağ'a giden DOĞADER, Dağcılar Çeşmesi ve Zeyniler Köyü arasında bulunan alanda ağaçların kesildiğini gördü. DOĞADER Başkanı Sedat Güler, "Yine ağaç katliamı, yine orman katliamı" diyerek ağaçların neden kesildiğini sordu.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2021 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2021 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ'da ağaç katliamı; Ağaçlar neden kesiliyor?

DOĞADER, kendilerine gelen bir ihbar üzerine Uludağ'da Dağcılar Çeşmesi ve Zeyniler Köyü arasında bulunan alanda ağaçların kesildiğini gördü. "Yine orman katliamı" diyen DOĞADER Başkanı Sedat Güler, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ağaçların neden kesildiğine ilişkin yazı gönderdiklerini söyledi.

Kayın ağaçlarının kesilmeye devam edildiğini aktaran Güler, "Uludağ ormanları artık kereste fabrikasına döndü. Bir taraftan Kocayayla'nın oradan doğalgaz için hat kesiliyor, bir taraftan Sarıalan'daki çalışmalar için ağaçlar kesiliyor. Bir kaç sene önce Kadıyayla bölgesinde seyreltme çalışmaları oldu. Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelecek cevapta ya seyreltme çalışması diyecekler ya da yangın yolu açıyoruz diyecekler" dedi. 

Bursa'daki hava kirliliğine ve yağmurlarda su basmalarına dikkat çeken Güler, "Buradaki ormanları talan ederseniz, Bursa nasıl nefes alacak? Bursa'da nasıl sel baskınları olmasın?Yeter. Şirketlerin mantığıyla ağaç kesimi durdun artık" diye konuştu. 

Sarıalan'a doğru ağaçların işaretlendiğini belirten DOĞADER, kesimin devam edeceğine işaret etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.