SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkkan: Hekimliğin karşılığı bu değildir

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Ankara'da ortopedi uzmanı Dr. Ertan İskender'in hastasının saldırısına uğramasına ilişkin, "Hekimliğin karşılığı bu değildir. Tüm dünyada saygınlığı tartışmasız kabul edilen bir meslek olan hekimlik değersizleştirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2021 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2021 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkkan: Hekimliğin karşılığı bu değildir

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, 27  Mayıs'ta ortopedi asistanı Dr. Ertan İskender'in hastasının saldırmasına ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu. 

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen olayda, ortopedi asistanı Dr. Ertan İskender, hastası Bayram N.'nin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Saldırıda, Dr. İskenderin parmakları kopmuştu. Daha önce hastası Bayram N'yi intihardan döndüren Dr. İskender doktorluk mesleğini icra edememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 

"Sağlıkta şiddet durmuyor, durdurulmuyor. Acısını derinden hissettiğimiz Dr. Kamil Furtun'un katledilişinin 6. yılında yeni bir şiddet haberi ile sarsıldık." ifadelerini kullanan Türkkan, "Hekimliğin karşılığı bu değildir. Tüm dünyada saygınlığı tartışmasız kabul edilen bir meslek olan hekimlik değersizleştirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

"Korku ve kaygı yaşarken iyi bir sağlık hizmeti verilemez"

"Sağlık sisteminin olumsuzluklarının sorumlusu hekimler ve sağlık çalışanları değildir" diyen Türkkan, yaşanılan örneklerden hekimlerin can güvenliklerinin olmadığına, korku ve kaygı yaşarken iyi bir sağlık hizmeti verilemeyeceğine dikkat çekti. 

Covid-19 pandemisinin eklenen yükü nedeniyle yoğun, yorucu günler geçiren sağlık çalışanlarının tükenmiş durumda olduğunun altını çizen Türkkan, "Bu süreçte hakları da teslim edilmeyen, emekleri görmezden gelinen hekimler bir de şiddete uğramanın zorluklarıyla mücadele etmek zorunda ve yalnız bırakılmıştır" diye konuştu.

"Hekimler ve sağlık çalışanları şiddeti hak etmiyor"

Sağlıkta şiddetin durdurulması için hazırladıkları yasa taslağını kamuoyu ile paylaştıklarını aktaran Türkkan, şöyle konuştu:

"Görmezden geldiler. Bizi görmezden geldikleri gibi, TBMM Komisyonunda 2013 yılında Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor da görmezden gelindi. Sağlıkta şiddetin istisnai olaylar olduğu bu nedenle çözülemeyeceği algısı doğru değil. Sağlıkta şiddeti sonlandırmak istediğini söyleyen siyasi irade ile hep birlikte bu sorunu çözebiliriz. Şiddetin her türüne karşı olan, hiç bir ayrım gözetmeden sağlık için çalışacağına yemin eden hekimler halkımızdan destek beklemektedir."

Yöneticileri, sağlıktaki şiddetin önüne geçilmesi için irade göstermeye, işbirliğine ve gerekli bütün önlemleri almaya davet eden Doç. Dr. Türkkan, "Hekimler ve sağlık çalışanları şiddeti hak etmiyor ve sağlıktaki şiddet toplumun tamamını olumsuz etkiliyor" sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.