SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkkan: Hekimler haklarının verilmesini bekliyor

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, "Hekimler özlük haklarındaki gerilemeden çok rahatsız ve zaman yitirmeden haklarının verilmesini bekliyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2021 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2021 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkkan: Hekimler haklarının verilmesini bekliyor

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, pandemi sürecinde hekimlere ve sağlık çalışanlarına haksızlık yapıldığını dile getirdi. 

"Pandeminin kapanma dönemlerinde toplumda kısmi zamanlı çalışmaya geçildiği, izinlerin kullandırıldığı günlerde; sağlık çalışanlarının izinleri ve istifaları yasaklandı" diyen Türkkan, alkışlarla sağlık çalışanlarının kahraman ilan edildiğini ve haklarının ödenmediğini şu sözlerle aktardı:

"İzin kullanmadan, tatil yapmadan geçen aylar boyunca eskisinden çok daha yoğun ve üstelik çok daha tehlikeli bir hastalıkla, Covid-19 ile savaşan sağlık çalışanları halkımız tarafından takdir edildi. "Kahramanımızsınız," dedikleri sağlık çalışanlarını alkışladılar. Sağlık çalışanlarının kaç gün alkışlanacağını Sağlık Bakanı belirledi. 3 gün... Sonra kahramanların hakkı ödenmedi. Yoğun çalışma koşullarına başta enflasyon karşısında eriyen ücretleri olmak üzere özlük haklarındaki kötüleşme eklenince tükenme noktasına gelindi. Bugün hekimler ve sağlık çalışanları yorgundur, yılmıştır, tükenme noktasına ulaşmıştır."

Özlük haklarındaki erimeye ücretlerdeki azalma eklenince bıçağın kemiğe dayandığını belirten Türkkan, tüm Türkiye'de hekimlerin kamudan ayrılıp özel sektöre geçtiğini vurguladı. Hekimlerin işten, Covid-19'dan kaçmadığının, sadece hakkını almaya çalıştığının altını çizen Türkkan, "Hekimler özlük haklarındaki gerilemeden çok rahatsız ve zaman yitirmeden haklarının verilmesini bekliyor. Sadece hakkımız olanı istiyoruz ve biliyoruz ki bu konuda halkımız bizim yanımızdadır" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.