SON DAKİKA
Hava Durumu

TTB'den 'Ölümleri durdurun' çağrısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kovid-19 vaka sayılarındaki artışa ve ölümlere dikkat çekmek amacıyla, 15 Nisan'da Ankara'da Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri önünde bir araya gelerek, "Yaşam Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz, Ölümleri Durdurun!" diyeceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2021 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2021 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TTB'den 'Ölümleri durdurun' çağrısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, tabip odalarının yöneticileriyle çevrimiçi basın açıklaması düzenledi. 1 Mart'tan itibaren normalleşme sürecinin başlatılmasıyla salgının hızla yayıldığını belirten TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, uyarılarda bulunduklarını, buna rağmen uyarılara kulak verilmemesine yönelik, "Yaşam Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz, Ölümleri Durdurun!" demek için 15 Nisan perşembe günü Ankara'da Sağlık Bakanlığı ve bütün illerde tabip odalarının katılımıyla İl Sağlık Müdürlükleri önünde bir araya geleceklerini duyurdu. 

Kovid-19 pandemisinin üçüncü dalgasında bulunduğunu, günlük vaka sayılarının 50 bini aştığını kaydeden Fincancı, "Hastanelerimiz Kovid-19 vakalarıyla doldu. Yoğun bakımlarda yer bulunamıyor. Her gün yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Tıpkı Marquez'in Kırmızı Pazartei romanındaki gibi herşey herkesin gözü önünde oldu, olmaya da devam ediyor. Böyle olacağını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bütün yönetenler biliyordu. Baştan beri yaptıkları gibi hâlâ salgını yönetmek yerine algıyı yönetmeye çalışıyorlar. Aşı umudu tacirleri yaparak insanları oyalıyorlar." diye konuştu.

Fincancı, çağrılarının bütün emek meslek örgütlerine, sendika ve siyasi partilere, vatandaşlara olduğunu belirterek, sağlık emek meslek örgütleri ile birlikte iktidarı uyarmak,yanlış politikalara itiraz etmek, topluma çağrıda bulunmak için 15 Nisan Perşembe saat 12.30'da Ankara'da Sağlık Bakanlığı önüne, diğer illerde sağlık müdürlükleri önünde olacaklarını söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.