SON DAKİKA
Hava Durumu

TCDD Genel Müdürü Murat Atik istifa etti

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürü Murat Atik'in istifa ettiği bildirildi. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Atik'in birden fazla suçtan ceza alan Adnan Oktarcılarla bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 23:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TCDD Genel Müdürü Murat Atik istifa etti

Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Murat Atik, bir önceki TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'un görevden alınmasıyla yerine atanmıştı. Atik'in istifa ettiği belirtildi.

Atik'in yerine getirilen Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş'ın TCDD Genel Müdürlüğü çalışanlarına bir mesaj göndererek, "Gelenekleri olan TCDD ailesi omuz omuza verince aşılamayacak zorluk, çözülemeyecek problem yoktur" dediği belirtildi. 

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Atik'in birden fazla suçtan ceza alan Adnan Oktarcılarla bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

Murat Atik'in geçmişindeki Adnan Oktar ayrıntısına dikkat çeken Terkoğlu, "1999 yılında, gruba yapılan operasyonda, polisin bastığı adreslerden biri, yeni genel müdürün Atik İnşaat isimli şirketiydi. Atik, o dönem Oktar'ın müridi olması nedeniyle, yargının hedefi oldu. Firar etti, kurtuldu." demişti.

Terkoğlu, Atik-Oktar bağlantısı üzerine şunları yazmıştı:

"2008 yılında sekiz çocuk ve kadının ifadeleri üzerine, Oktar Grubu hakkında bir cinsel istismar dosyası açıldı. O dosyada da Oktar Grubu üyeleri listesinde 40. sırada Atik'in adı yer alıyordu. Davada 18 numaralı sanıktı. Atik, o dosyada da firari oldu, kurtuldu. Son açılan davada sanık değil, ama dosyadaki ifadelerde onun da grupla ilişkileri anlatılıyor. Mahkemeye gönderilen MASAK raporunda Adnan Oktar Grubu'yla para trafiği yer alıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.