SON DAKİKA
Hava Durumu

Atlı Dayanıklılık'ta Türkiye'nin en iyi binici ve atları Bursa'da buluştu

Türkiye Binicilik Federasyonunun 2021 Yılı Faaliyet Programı takviminde yer alan Tabiat Endurance Atlı Dayanıklılık Yarışları 12-13 Haziran tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Atlı Dayanıklılık'ta Türkiye'nin en iyi  binici ve atları Bursa'da buluştu

Türkiye'nin en iyi binicilik kulüplerinin yanı sıra ferdi olarak da yarışlara katılım gösteren 60 sporcu, atlı dayanıklılık disiplininde Tabiat Binicilik Merkezi ev sahipliğinde bir araya geldi. Yarışlara, eski bakanlardan Mehmet Mehdi Eker de katıldı.

Sporcular, Uludağ eteklerinin orman patikaları, göl çevreleri, çakıl ve kum yollarında kendilerini denedi, bazen yumuşak eğimlerde bazen de tepelik arazilerde heyecanlı mücadeleler yaşadı.

Tamamı doğa içinde gerçekleştirilen ve farklı parkur uzunluklarına sahip 6 kategoride iki gün süren eden yarışlar, birbirinden çekişmeli anlara sahne oldu.

Yarışlarda 102 kilometre ile en yüksek parkura sahip AD1* sınıfında gerçekleştirilen Erka Çevre kupasında 4 binici start aldı. Yarışmayı Toros Berk adlı atıyla Erkan Demir birinci tamamladı. 64 kilometre mesafenin katedildiği parkurun birincisi "Hüraslan" isimli atıyla Mustafa Erden Karagöz olurken, yarışmayı "Berktin" adlı atıyla İsmail Eray Çokal ikinci, "Eyerci Suat" isimli atıyla da Burak Yeter üçüncü tamamladı.

Başarılı performansların sergilendiği 42 kilometrelik parkurda 24 binici start aldı. Yarışmayı "Efulim" isimli adlı atıyla Yusuf Okan Özdöl birinci, "Thor" isimli atıyla Mehmet Mehdi Eker ikinci, "Hemşire" adlı atıyla da Metohan Taştepe üçüncü bitirdi.

Yarışların ardından düzenlenen törende, atlı dayanıklılık disiplininde dereceye giren ve başarılı olan sporculara kupa ve madalyaları verildi.

Tabiat Binicilik Merkezi

Türkiye'nin en saygın ve yetkin binicilik merkezlerinden biri olan Tabiat Binicilik Merkezi, 2017 yılında Türkiye Binicilik Federasyonu'na üye oldu. Tabiat Binicilik Merkezi bünyesinde, yetişkinlere hizmet veren Binicilik Kulübü, çocukların binicilik eğitimleri aldığı Pony Club, doğaseverlerin buluştuğu Country Club ve 2-8 yaş grubunda atla ilk kez tanışan çocuklara hizmet veren Self Binicilik programları bulunuyor.

Yerli ve yabancı misafirlerin yanı sıra binicilik sporu ile ilgilenenler tarafından da Türkiye'nin önde gelen binicilik kulüplerinden biri olarak gösterilen Tabiat Binicilik Merkezi, Türkiye Binicilik Federasyonu ile koordineli olarak birçok ulusal müsabakaya ev sahipliği de yapıyor. Tabiat, Türkiye'de binicilik faaliyetlerinin gelişimine ve başta çocuklar olmak üzere daha geniş kitlelere ulaşımına destek veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.