SON DAKİKA
Hava Durumu

'Soruyla inatlaşmayın, sıralı çözümden vazgeçin!'

Sınavlarda başarılı olmanın yollarından birinin zamanı iyi kullanmak olduğunu belirten uzmanlar, "Soruyla inatlaşıp çok zaman harcarsanız diğer soruları riske atarsınız. Zamanın yetişmemesinin en önemli nedeni soruları sırayla çözme alışkanlığı. Tüm sorulara baktıktan sonra o sorulara geri dönebilirsiniz." uyarısında bulunuyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2021 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2021 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Soruyla inatlaşmayın, sıralı çözümden vazgeçin!'

Bu yıl pandeminin gölgesinde çalışmalarını sürdüren üniversite adaylarını cumartesi ve pazar günü sınav maratonu bekliyor. Üniversite adayları 26 Haziran Cumartesi 10.15'te Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testine (TYT), 27 Haziran Pazar 10.15'te Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testine (AYT) ve aynı gün 15.45'te Yabancı Dil Testine (YDT) katılacaklar.

Sınava yönelik iyi bir zamanlamanın, ancak turlama tekniğinin düzenli biçimde kullanımıyla sağlanabileceğini belirten uzmanlar, sınavda zamanın yetişmemesinin en önemli nedeninin soruları sırayla çözmeye alışkanlığı olduğunu belirtiyorlar. Uzmanlar, "Tüm soruları cevapladıktan sonra yapamadığınız sorulara zamanınız kalacaktır. Soruyla inatlaşıp çok zaman harcarsanız diğer soruları riske atarsınız" uyarısı yapıyor.

Binot Eğitim Kurumları Rehberlik Servisi yarın ve pazar günü YKS sınavlarına girecek olan adaylara şu tavsiyelerde bulundu: 

"Sınav için tüm öğrencilere verilen zaman aynı. Zamanı stratejik kullanan adaylar daha avantajlı olacaktır. Bunun için sınavda öncelikle turlama tekniği dediğimiz bilinen sorulardan çözmeye başlanılmalıdır. Sonuçtan bölüm sorularının getirileri aynı olacağından daha çok net çıkaran aday daha avantajlı olacaktır. Çünkü testin puan getirisi soruların zorluğunda ya da kolaylığında değil, net sayısına göre olacaktır."

- Sınavdan bir gün önce, belli ipuçlarını hatırlamak adına, notlarınıza göz atabilirsiniz ancak etkin ders çalışmayı bırakmanız daha iyi olacaktır.

- Sınava kadar hayatınızın doğallığını bozacak farklı tür içeceklerden uzak kalın. Bu bağlamda sınav önceki gün zihninizi ve bedeninizi dinlendirecek aktiviteler öneriyoruz. Rutin zamanda yemediğiniz ve vücudunuzu olumsuz etkileyebilecek farklı tür yiyecekleri tüketmeyin.

- Mümkünse sınava gireceğiniz yeri mutlaka bir gün önceden görün. Bir gün önceden sınav yerinizi görmeniz kısmen de olsa stresinizi azaltacağı gibi sınav sabahı yol bulma, ulaşım gibi zorlukları azaltacaktır.

- Sınav Giriş Belgelerinizi ve kimlik belgelerinizin bir gün önceden hazır olduğundan emin olun.

- Sevdiğiniz ve sizi rahatlatan kişiler ve ortamlarda zaman geçirmeye çalışın. Mümkünse dijital ortamdan uzak durun.

- Sınav sırasında bazen dikkatiniz dağılabilir. Soruyu tekrar okumak yerine dikkatinizi toplamak için kalemi bir süre bırakıp 10-15 saniye dinlenin. Bu zaman kaybı değildir.

- Sayısal sorularda mutlaka yazarak işlem yapın.

- Uzun soruları önyargıya kapılmadan cevaplamaya çalışmalısınız.

- Sınav sonucu ne olursa olsun her zaman hedeflediğiniz ve hayalini kurduğunuz bir gelecek kurmak için fırsatlarınızın olacağına güvenin.

- Unutmayın ki sınav sizin kişiliğinizi değil sadece bilgi düzeyinizi ölçmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.