SON DAKİKA
Hava Durumu

'Pandemi emekçilere karşı bir silah olarak kullanılıyor'

Emek Partisi (EMEP) Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın, Bursa Valiliği'nin 1 Mayıs kutlamasını yasaklama kararına ilişkin, "Pandemi bir bahanedir ve bugüne kadar olduğu gibi işçi ve emekçilere karşı bir silah olarak kullanılmaktadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2021 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2021 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Pandemi emekçilere karşı bir silah olarak kullanılıyor'

EMEP Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın, uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'ı kutlama hazırlıkları sürerken Bursa Valiliği ile birlikte valilikler ve kaymakamlıkların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında verdiği yasaklama kararları ile ilgili açıklama yaptı. Yasaklama kararlarının AKP'nin lebalep dolu salonlarda kongrelerini yaptığı koşullarda inandırıcılığının olmadığını vurgulayan Özaydın, "Pandemi bir bahanedir ve bugüne kadar olduğu gibi işçi ve emekçilere karşı bir silah olarak kullanılmaktadır" dedi.

"TEK ADAM REJİMİ VE SERMAYE İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN TALEPLERİNİ BOĞMAK İSTİYOR"

EMEP Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Tek adam rejimi ve sermaye cephesi 1 Mayıs'ı yasaklayarak 'aç kalmakla, ölüm tehlikesini göze almak' ikilemine sıkıştırdığı Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerin ekmek ve özgürlük taleplerini en kritik anda boğmak istiyor. Çünkü, sermaye cephesi ve gerici burjuva iktidarlar 1 Mayıs'ın emek, sermaye arasındaki mücadelede üstlendiği rolü tarihsel tecrübeyle çok iyi biliyorlar. 1 Mayıs bilindiği gibi en başta işçi sınıfıyla, sermaye cephesinin uluslararası ve ülkeler düzeyinde karşılıklı güçlerini sınadığı bir gündür. Bu yüzden işçilerin birliği ve gücünü ortaya koymasına engel olmak için sermaye ve burjuva gericilik güç yetirebildiği her yerde 1 Mayıs'ı yasaklarla engellemeye çalışmıştır." denildi.

"GÜVENCELİ İŞ, İNSANCA YAŞAM, EKMEK VE ÖZGÜRLÜK TALEBİYLE KUTLAYACAĞIZ"

Özaydın, açıklamasını şu çağrıyla sonlandırdı:

"Tek adam iktidarı ve sermaye cephesi bu antidemokratik emek düşmanı kararlardan bir an önce geri dönmelidir. Baskı ve yasakla işçi sınıfı ve emekçilerin 1 Mayıs'ı kutlamalarının engellenebildiğinin tarihte örneği yoktur. Baskı ve yasaklamalar sökmeyecek işçi ve emekçiler 2021 1 Mayıs'ını "Güvenceli iş, insanca yaşam, ekmek ve özgürlük" talepleri temelinde olabilir, en ileri biçimlerle kutlayacaktır. Partimiz bütün imkanlarıyla bu mücadelesinde işçilerle beraber olacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.