SON DAKİKA
Hava Durumu

Ömer Çelik: Laikliğin Anayasa'da kalmasını istiyoruz, kesinlikle çıkartılamaz

AK Parti Sözcüsü Çelik, laiklik konusundaki tutumlarının net olduğunu savunarak, "AK Parti'nin laiklik konusuyla ilgili duruşu nettir. Anayasa'da kalmasını istiyoruz, kesinlikle çıkartılamaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 01:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 01:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ömer Çelik: Laikliğin Anayasa'da kalmasını istiyoruz, kesinlikle çıkartılamaz

Laiklik konusundaki tartışmalar ve son olarak AK Parti eski milletvekili Resul Tosun'un laikliğin anayasadan çıkarılmasına ilişkin yazısı üzerine açıklamada bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AK Parti'nin laiklik konusuyla ilgili duruşu nettir, tüzüğümüzde vardı. Anayasa'da kalmasını istiyoruz, kesinlikle çıkartılamaz. Laiklik etrafımızdaki coğrafyaya baktığımızda barışı sağlayan bir mekanizma" dedi.

Partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, AK Parti'nin laiklik konusundaki tutumunun net olduğunu savunarak, "Sayın Resul Tosun'un da Engin Özkoç'un da ifadelerine katılmıyoruz. AK Parti'nin laiklik konusuyla ilgili duruşu nettir, tüzüğümüzde vardı. Anayasa'da kalmasını istiyoruz, kesinlikle çıkartılamaz. Laiklik etrafımızdaki coğrafyaya baktığımızda barışı sağlayan bir mekanizma. Bir laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Laikliğin istismarıdır laikçilik. AK Parti iktidara geldiği ilk günden beri laiklik prensibini güçlü bir şekilde korumuştur" ifadelerini kullandı.

Tosun: Sorun eninde sonunda gelip laikliğe dayanıyor

Eski AK Parti Tokat Milletvekili ve Star gazetesi köşe yazarı Resul Tosu dünkü köşe yazısında "laiklik" ilkesi ile ilgili şunları yazdı:

İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi muhafazakâr tabanın oyunu almaya uygun adaylarla seçime giren CHP'nin zihniyeti değişmemiştir. Ne İstanbul'da ne Ankara da ne de başka bir yerde. Her münasebette sözcüleri laikliği bahana ederek İslam dininin toplumda ve devlette etkili olmasından veya görünmesinden rahatsız olmaktadırlar.

En son Devlet Bahçeli Bey bu zihniyete karşı çok sert bir cevap verdi. Sorun eninde sonunda gelip laikliğe dayanıyor. 90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik. İşte tam da bu sebeple istismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır. Yoksa bu zihniyetin, ellerine geçen ilk fırsatta 28 Şubat benzeri uygulamalara teşebbüs etmekten ve toplumu germekten çekinmeyeceği anlaşılmaktadır. Demedi demeyin!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.