SON DAKİKA
Hava Durumu

'Nisa Türk Müziği Grubu' kanser hastaları için söyleyecek

Bursa Kanser Derneği, düzenlediği bir organizasyonla daha, gönül dostlarını bir araya getiriyor. Dernek, bugün Ördekli Kültür Merkezi'nde saat 17.00'de gerçekleşecek konser etkinliği ile, kanser hastalarına moral verecek, kanser adayı sayılabilecek her bireye bu hastalığa karşı farkındalık kazandıracak içeriği ile bir kez daha görünür olacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2021 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2021 08:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Nisa Türk Müziği Grubu' kanser hastaları için söyleyecek

Kurulduğu 2006 yılından bu yana, kanser hastalarına maddi ve manevi destek amacı taşıyan gönüllü faaliyetlerini sosyal yaşamın her alanında yürüten Bursa Kanser Derneği, bugün Ördekli Kültür Merkezi'nde saat 17.00'deki konserle etkinlik çemberini genişletmeyi amaçlıyor.

Programın ilk konukları, farklı meslek gruplarından Bursalı beş kadın sanatseverin oluşturduğu "Nisa Türk Müziği Grubu" olacak. Gönül insanı Yunus Emre'nin dizelerinden oluşan segâh makamındaki birkaç eserle programına başlayacak olan grup, Türk Sanat Müziği'nin nihavent makamındaki üç eseri ile programını sonlandıracak.

Programın devamında, iki eğitmen, kanser hastalarının hastalık sürecinde ruhsal ve bedensel olarak sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olacak "iletişim ve meditasyon" konusunda bilgilendirmede bulunacak.

Bursa Kanser Derneği Başkanı Aysun Arslan, Ortapazar Caddesi Osmangazi Mahallesi'nde yer alan derneklerinin, gönüllülerin emekleri ile hasta ve hastalanma riski taşıyan herkese yardım eli uzatmak için kurulduğunu belirtiyor. Arslan, her bireyin bu hastalığa yakalanma riskini göz ardı etmemelerini, "Bugün bir saat, yarın bir hayat" sloganıyla, sağlık kontrollerini mutlaka yaptırmalarını hatırlatıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.