SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkez Başkanı sunum yaptı dolar 9 TL'yi geçti

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM'de yaptığı sunumun ardından dolar 9 lirayı geçerek tarihi rekorunu yeniledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2021 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2021 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Merkez Başkanı sunum yaptı dolar 9 TL'yi geçti

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından tarihi rekor seviyelerine yükselen dolar/TL, bugün akşam saatlerinde bir rekor daha kırarak 9,0145 seviyesini gördü. Euro/TL ise cuma günkü kapanış seviyesi olan 10,4272'nin hemen altında yatay seyrediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenmedik bir şekilde 23 Eylül'deki toplantısında politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 19'dan yüzde 18'e indirmişti.

Kurdaki yükseliş, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapmasının ardından yaşandı.

Kavcıoğlu, "Enflasyondaki yükseliş, geçici faktörlerden kaynaklanıyor" ifadesini kullanarak faiz indiriminde ısrar edileceğinin mesajını vermişti.

Kavcıoğlu, güçlü parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkilerinin sürdüğünü belirtirken enflasyondaki yükselişte gıda ve enerji fiyatlarındaki artışa dikkat çekmişti.

Kavcıoğlu, üretici enflasyonuyla ilgiliyse "Uluslararası nakliye maliyetlerinin artması ve teslimat sürelerinin uzaması üretici fiyatları üzerinde baskı oluşturmaktadır" demişti.

Erdoğan'ın konuşması

Faiz indiriminin ardından tarihi rekor seviyelerine yükselen dolar/TL'de, yeni rekor ise, bu akşam Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan sonra geldi.

Erdoğan, Suriye ile ilgili "Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız" açıklamasında bulundu.

Fahiş fiyat tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Fiyat artışlarından dolayı sıkıntıya düşen çalışanlarımızı ve üreticiyi korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra Türkiye, ekonomik olarak her geçen gün çok daha güçlenecektir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.