SON DAKİKA
Hava Durumu

Meral Akşener'den zeytinciye destek sözü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, zeytin üreticilerini meclis gündemine taşıdı. Meclis kürsüsünden seslenen Akşener, "Tarım girdi maliyetlerine göre küçük zeytinin fiyatı 9 lira 25 kuruş, iri zeytinin fiyatı ise 25 lira olmalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Meral Akşener'den zeytinciye destek sözü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mecliste yaptığı konuşmada zeytin üreticilerinin durumunu ve Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretlerini değerlendirdi. Akşener, "Tarım girdi maliyetlerine göre küçük zeytinin fiyatı 9 lira 25 kuruş, iri zeytinin fiyatı ise 25 lira olmalıdır" dedi. Akşener, "Gemlik zeytininin yok edilmesine isyan eden Bursalı zeytin üreticisi kardeşim diyor ki; 'Her yıl zeytinimiz 1 lira zamlanıyor. Her yıl gübreye, ilaca yüzde 30-40 zam gelirdi eskiden. Bu yıl yüzde 140, yüzde 150 zam geldi. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Biz bu durumda nasıl üreteceğiz?' Ben de bu kardeşlerime diyorum ki, bu işin peşini bırakmayacağım" şeklinde konuştu.

Bu hafta Tokat ve Bursa'da olduğunu söyleyen Akşener, ziyaretlerini şöyle anlattı:

"Derdini dökerken sinir krizi geçiren Zileli bir anne; "3 çocuğum atanamadı. Eşim iş kazasında parmaklarını kaybetti ve işsiz. Biz şimdi ne yapacağız?" diyor. Pancar üreticisi bir kardeşim; "Biz çiftçiler olarak bırakın emeğimizi, gübremizi dahi alamıyoruz. Bir ton pancara bir çuval gübre gidiyor. Dolayısıyla tarlamızı süremiyoruz. Pancar dahi üretemiyoruz." diyor. Çocuklarını okutmak için ayıkladığı cevizlerden elleri çatlayan Bursalı bir çiftçi kardeşim, bir kadın çiftçi kardeşim; "Biz insanca yaşamayı hak etmiyor muyuz? ''Benim maaşım, 2 bin lira, onlara bir günlük çay parası. İki çocuğum var. Biri İngilizce öğretmeni oldu. Şimdi otelde garsonluk yapıyor. Yazık, günah değil mi bize?" diyor."

"GEMLİK ZEYTİNİ YOK EDİLİYOR"

Gemlik zeytini üretricisinin kendisine anlattklarını aktaran Akşener, her yıl zeytinin 1 lira zamlandığını, her yıl gübreye, ilaca yüzde 30-40 zam gelirken bu yıl yüzde 140, yüzde 150 zam geldiğini söyledi. "Üreticimizi bu duruma düşürmeye ne hakkınız var?" diye soran Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tarım girdi maliyetlerine göre küçük zeytinin fiyatı 9 lira 25 kuruş, iri zeytinin fiyatı ise 25 lira olmalıdır. Zeytin üreticisi kardeşlerim hiç merak etmesin. Bu işin peşini bırakmayacağız. Orhangazili bir esnaf kardeşim diyor ki; "Burası Diyanet'in yeri. Kiralarda çok zorlandık. 17 gün dükkânımızı açmasak da kiramızı ödemeye çalıştık. Bir gün geciktiğinde faiz koyuluyor. Diyanet'te bile faiz var. Dinimizde haram ama yine de faiz işletiyorlar." Diyanet'in hâline bakar mısınız? Allah ıslah etsin hepsini."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.