SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmet Kutlular hayatını kaybetti

Nurcuların yayın organı Yeni Asya Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, 83 yaşında, zatürre tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2021 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mehmet Kutlular hayatını kaybetti

Yeni Asya Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular alzheimer tedavisi sürerken zatüreye yakalanması üzerine üç gün önce İstanbul'da Birinci Özel Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.

Kutlular'ın vefat haberini, Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, "Mehmet Kutlular Ağabeyin az önce gelen vefat haberini teessürle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve camiamızın başı sağ olsun. Rabbimiz Cennetinde buluştursun" ifadeleriyle duyurdu.

83 yaşında hayatını kaybeden Kutlular'ın cenazesi yarın saat 14.00'te Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığına defnedilecek.

Mehmet Kutlular kimdir?

Kutlular, kısa özgeçmişini şöyle anlatmıştı:

"Asıl kökenimiz Çanakkale'nin Biga kazasının Balıklı nahiyesinden. Ailem oradan. İstiklâl mücadelesinde devlet olmadığı zaman, oralarda birtakım çeteler vardı. Dedemin de malî durumu iyi olduğu için, bu beldeden ayrılıp Gönen'i sakin bulmuşlar ve üç yıl burada ikamet etmişler. Sonra İstiklâl mücadelesi kazanılınca ev ve arazileri orada olduğu için dedemler, tekrar Çanakkale'ye geri dönmüş.

Babam hafız olduğu için, Gönen'de imamlık görevi alıp burada kalmış. Bütün sülâlemiz gitmesine rağmen babam gitmemiş. Ben de 1938'de Balıkesir'in Gönen kazasında doğmuşum. 14 yaşına kadar Gönen'de büyüdüm. Babam ve annem vefat edince daha sonra İstanbul'a geldim. 1952'den beri de İstanbul'dayım. Askerlik görevim için, Manisa'da iki sene kaldım. 1957'de Manisa'da Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin eserleri olan Risâle-i Nurları tanıdım. Bir sene de öyle kaldım. Bu nedenle bazıları beni Manisalı bilir. Daha sonra yine İstanbul'a geldim. O gün bu gün Risâle-i Nur hizmetinin içinde bulunuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.