SON DAKİKA
Hava Durumu

Mart ayı yağışları barajları yarıya kadar doldurdu

Bursa'nın içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Nilüfer ve Doğancı barajlarının doluluk oranı, Mart ayında gelen yağışlarla birlikte yüzde 53 seviyesine yükseldi. Sulama amacıyla kullanılan Boğazköy barajının kapaklarının açılmasıyla İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde tarım arazileri sular altında kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2021 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mart ayı yağışları barajları yarıya kadar doldurdu

Bursa'da Mart ayında etkisini gösteren yağışlar, barajlardaki su seviyesini artırdı. Şehrin içme ve kullanma suyunun büyük bölümünü karşılayan Doğancı Barajı yüzde 53.57, Nilüfer Barajı ise yüzde 53.49 doluluğa ulaştı.

Son yüzyılın en kurak kış mevsimlerinden birini geçiren Bursa'da Nilüfer Barajı'nın doluluk oranı yüzde 5, Doğancı Barajı'nın doluluk oranı yüzde 25 seviyesine kadar düşmüştü. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) verilerine göre, son haftalardaki yağışlarla birlikte 6 Nisan itibarıyla Doğancı Barajı'nın doluluk oranı yüzde 53.57, Nilüfer Barajı'nın doluluk oranı yüzde 53.49 oldu. Barajlardaki su seviyesinin Nisan ayındaki yağışlarla birlikte daha da artması bekleniyor. 

Mavi renk Nilüfer Barajı'nı, kırmızı renk Doğancı Barajı'nı göstermektedir.

Yenişehir ve İnegöl'de tarım arazileri sular altında kaldı

Dün yağan yoğun yağışın ardından sulama amacıyla kullanılan Boğazköy barajının kapakları açıldı. İddiaya göre, Yenişehir ve İnegöl ilçelerindeki tarım arazileri barajın kapaklarının açılması sonucunda sular altında kaldı. 

Yenişehir'e bağlı Akdere, Ayaz, Karasıl, Papatya, Günece, Gökçesu, Söylemiş, Yolören, Çeltikçi ve Çayır mahallelerinde bulunan 35 bin dönümlük arazi sular altında kalırken, yüzde 20'sinin ekili olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.