SON DAKİKA
Hava Durumu

Manavgat 28 Temmuz'dan bu yana yanıyor

Manavgat'ta 28 Temmuz'da çıkan orman yangınını kontrol altına almak için ekipler yoğun mücadele veriyor. Orman yangını, Beydiğin, Çardak mahalleleri ile Kızıldağ çevresinde etkili oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2021 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2021 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Manavgat 28 Temmuz'dan bu yana yanıyor

Ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarını sürdürdü, havadan müdahale devam ediyor. Orman yangınları yaban hayatını da etkiledi.

Beydiğin Mahallesi'nde söndürme çalışmalarını yürüten belediye işçisi Yusuf Aydın, bukalemun, tavşan, kaplumbağa gibi canlıların ormandan kaçtığını söyledi.

Canla başla mücadele ettiklerini anlatan Aydın, "Canlılar için de yangını bir an önce söndürmek istiyoruz, mücadelemiz sürecek." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Manavgat'ta yangından etkilenen bölgeleri inceledi

Antalya'daki yangın bölgelerinde incelemelerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manavgat ilçesi Gebece Mahallesi'nde yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yanan evlerin olduğu bölgede hasar tespit çalışmalarını yerinde inceleyen Kurum, burada tüm eksiklerin hep birlikte giderileceğini vurguladı.

Kimsenin endişesinin olmamasını isteyen Kurum, şöyle devam etti:

"Biz tüm imkanlarımızla buradayız. Cumhurbaşkanımız tüm süreci yakından takip ediyor. Daha önce sellerde, taşkınlarda, depremlerde ne yaptıysak aynı anlayışla buradaki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim için bir gün, bir saat bile çok önemli. Bu anlayışla çalışıyoruz ve süreci yönetiyoruz. Arkadaşlarımız uyumadan, canlarını tehlikeye atarak mücadele ediyorlar, etmeye de devam edecekler. İnşallah hızlı bir şekilde yaralarımızı saracağız. Olması gereken neyse tüm altyapısıyla üstyapısıyla her şeyi hesap ediyoruz. İnşallah hep birlikte bu afetin de üstesinden geleceğiz."

"Vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı yapıyoruz"

Gebece Mahallesi'nde yaşayan 85 yaşındaki Mehmet Topaca ile görüşen Kurum, vatandaşların sorunlarını dinledi. Topaca, "85 yaşındayım hiçbir şeye ihtiyacım yoktu, evimde yaşayıp gidiyordum. Ama şimdi evim yandı. Zaten dışarıda kalırsam, kış bitmeden evim olmazsa beni bir daha bulamazsınız." dedi.

Bunun üzerine Kurum, şunları kaydetti:

"Mehmet amca, hasar tespit çalışmalarını arkadaşlar yaptılar. Eşyalarınızın, ölen hayvanlarınızın, araç gereçlerinizin, tarım arazilerinizin, zarar gören her şeyinizi karşılamaya başladık. Evleri tamamen yanan veya yıkılan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı hesaplarına yatırılıyor. Bir kısmını yatırdık, inşallah kalanlarını da en kısa sürede yatıracağız. Evleri de en hızlı şekilde yapacağız. Altında deposu, ahırı olan evleri de en kısa sürede yapacağız. Senin evini de inşallah 3-4 ayda bitireceğiz. Gönlün rahat olsun. Sen merak etme, senin evinden başlayacağız. Daha iyisini, daha güzelini hep birlikte yapacağız. İnşallah yıl bitmeden, kıştan önce burayı yaparak evini sana teslim edeceğiz. Sen yeter ki üzülme."

Kurum'a incelemeleri sırasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük de eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.