SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu bir araya geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ortak basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2021 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2021 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu bir araya geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, görüşme sonrası CHP Genel Merkezi'nde yaptıkları ortak basın toplantısında açıklamada bulundu.

"Görüşmelerimizi devam ettireceğiz"

Karamollaoğlu, "Seçime çok uzun bir zaman kalmadı aslında, 1,5 sene gibi bir süre. Biraz daha bu tip görüşmelerin yapılmasına ihtiyaç doğuruyor diye düşünüyorum. Bütün siyasi partilerle de bu görüşmeleri bundan sonra da devam ettireceğiz" diye konuştu. Karamollaoğlu, gazetecilerin yönelttiği soruları şöyle yanıtladı: 

"Türkiye'de oluşan birçok menfiliklerin yanında siyasi gerginliği ortadan kaldırmazsak ülkede huzur olmaz. Ekonomide problem var, eğitimde problem, dış politikada problem var. Bunların hepsi zaman içinde telafi edilebilir ancak siyasi gerginlik, siyasi parti liderlerinin üslubuyla ortadan kalkar. Biz önce siyasi parti liderleri olarak Türkiye'de gerginliği ortadan kaldıracak bir üslubu benimsemekle mükellefiz. Bu memleketimizin geleceği için çok daha büyük önem taşıyor. Diğer konular da bunun yanında elbette adım adım çözülecektir. Yani Ortadoğu'daki şu anda yaşadığımız sıkıntı maalesef bugünkü iktidarın başlangıçtan beri Amerika'nın Ortadoğu'daki emellerine hizmet edecek tarzda planlanmıştır. Meclisin reddetmesine rağmen 2002 yılındaki Amerika'nın müdahalesine hükümetin destek vermesi bunun en açık işaretidir."

"Bunları aşacağız, iktidar değişecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ülkeyi yönetmek onların tekelinde mi? Siyasi partilerin kuruluş amacı nedir? Ülkeyi yönetmek. Ülkeyi yönetme amacından vazgeçin diyor, sizin lehinize olur diyor bu. Bu iki cümlenin anlamı nedir? Devleti yöneten bir kişi açıkça siyasi partilere, 'ülkeyi yönetmekten vazgeçin, vazgeçmezseniz başınıza bir sürü bela gelebilir, artı bunlar daha iyi günler, bir bekleyin bakalım daha neler olacak' diyor. Ne yaparlarsa yapsınlar ülkenin huzurunu bozacak hiçbir tavır, hiçbir davranış bizden olmayacaktır. Biz halkımızı sükûnete davet ediyoruz, 'bekleyin' diyoruz. Evet büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz biliyoruz, ama bunları aşacağız, iktidar değişecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3600 ek gösterge hakkındaki açıklamaları sorulan Kılıçdaroğlu, "Yaptıracağım Erdoğan'a, 3600 ek göstergeyi yaptıracağım. Ben bunu 2018'den beri söylüyorum. Vermeli; sadece polislere değil, sağlık çalışanlarına, imamlara, hapishanelerde görev yapan arkadaşlara, hepsine 3600 ek göstergeyi vermeli. Bugüne kadar niye yapmadı? Öyle ya bizim sorduğumuz soru o. Bir an önce getir. Ne zaman getireceksin? İşi zamana bırakarak unutturmaya çalışıyor ama biz unutturmayacağız. 3600 ek göstergeyi mutlaka parlamentodan çıkaracağız." yanıtını verdi. 

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddialara, "Siyaset söylentiler üzerine inşa edilmez gerçekler üzerine inşa edilir. Gerçekler üzerine inşa ettiğiniz zamanda vatandaşla siyaset kurumu arasında güven ilişkisi oluşur. Bugün için böyle bir tartışmayı çok doğru bulmuyorum ve yapay bir tartışma olarak görüyorum." yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.