SON DAKİKA
Hava Durumu

Kavcıoğlu ve Altun'dan 128 milyar dolar açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği "128 Milyar Dolar Nerede?" sorusuna TCMB Başkanı Kavcıoğlu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan yanıt geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kavcıoğlu ve Altun'dan 128 milyar dolar açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP il ve ilçe örgütleri tarafından reklam panolarına ve parti binalarına asılan ve Savcılık emriyle toplatılan afişlerde yer alan "128 Milyar Dolar Nerede?" sorusu tartışmaları devam ediyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Kavcıoğlu, döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildirdi. 

Kavcıoğlu, "Merkez Bankasından çıkan ve dolaylı olarak bankacılık sisteminde yabancı para mevduata dönüşen dövizin büyük bir kısmı yine swap işlemleri yoluyla Merkez Bankası bilançosuna geri dönmüştür. Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir." ifadelerini kullandı. 

Altun: Kaybolan tek 1 kuruşumuz dahi yok

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "128 milyar dolar tutarındaki rezervin eridiği"ne ilişkin açıklamasını paylaştı.

Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

"128 Milyar Dolar Kayıp' iftirasına karşı ısrarla hakikati söylemeye devam edeceğiz. Kaybolan tek 1 kuruşumuz dahi yok. Tüm işlemler ve rakamlar şeffaf bir şekilde ortadadır. Türkiye, tüm yalan ve iftira kampanyalarına rağmen istikrarla büyüyecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.