SON DAKİKA
Hava Durumu

Karavan Park projesi değil 'ot temizleme' çalışmasıymış!

İznik Gölü sahilinde yapılmak istenen Karavan Park projesiyle ilgili Av. Erol Çiçek'in verdiği dilekçeye Orhangazi Belediyesi'nden yanıt geldi. Belediye, çalışmaları 'otların temizlenmesi' olarak açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2021 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2021 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karavan Park projesi değil 'ot temizleme' çalışmasıymış!

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı, İznik Gölü'nün 1 km güneyinde bulunan Dutluca Köyü'nde Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ve Orhangazi Belediye tarafından yapılmak istenen Karavan Park projesinin durdurulması için dava açılmıştı. 

Bursa İdare Mahkemesi'ne 'yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali istemiyle' açılan dava kapsamında Avukat Erol Çiçek, Bursa Doğa Koruma Ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü'ne bir dilekçe verilmişti. Karavan Park faaliyetinin İznik Gölü 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı'na ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği'ne aykırı olduğu belirtilerek çalışmaların durdurulması talep edilmişti. 

Dava açıldıktan sonra, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Nüdürlüğü tarafından Orhangazi Belediye Başkanlığı'na yönlendirilen dilekçeye yanıt geldi. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile Ortak Hizmet Projesi yapılması konusunda meclis kararı alındığı ve belediye başkanına yetki verildiği belirtildi. Orhangazi Belediyesi'nden verilen yanıtta, "Söz konusu alana ilişkin müdürlüğümüzce yapılan plan değişikliği ya da geliştirilen bir proje bulunmamaktadır. Şikayete konu olan temizlik çalışması Fen İşleri Müdürlüğünce otların temizlenmesi için temizlik çalışması yapılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Orhangazi Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İznik Gölü kıyısında yaptıkları çalışmalarla ilgili sık sık basına bilgi verdiklerini aktaran Av. Çiçek, çalışmanın niteliği hakkında bilgi istemleri söz konusu olunca, herhangi bir çalışma, proje olmadığını söyleyerek, bilgi gizlediğini ve yurttaşların çalışmalardan ancak faaliyet başladıktan sonra haberdar olduklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.